Szeged és környéke

2007.01.24. 15:19

Leminősített ellátás

Közepesnél rosszabbra értékelték az internetezők a szegedi reumatológiai tanszéken folyó betegellátást, noha tavaly még majdnem négyest kapott az osztály. A főigazgató szerint semmitmondó a felmérés, a betegek főként a várakozásra panaszkodnak.

Tombácz Róbert

Az egyetem I-es kórházban működő reumatológiai tanszékét lepontozták a betegek. Fotó: Segesvári CsabaÁtlagosan mindössze 2,8-re értékelték tavaly az internetező betegek a szegedi I. kórházban működő reumatológiai ellátás színvonalát. Tavaly ugyanez az intézmény 3,9-del még az országos 46. helyet szerezte meg. Pajor László, a betegellátást a Kossuth Lajos sugárúti intézményben is felügyelő városi kórház főigazgatója szerint komolytalan és semmitmondó a szavazás, hiszen bárki akár többször is szavazhatott egy-egy kórházra vagy osztályra. Miközben pedig egyesek emelkednek, mások zuhannak a listán, valójában nem is változik a betegellátás minősége. A főigazgató ugyanakkor semmiképpen sem mondaná ideálisnak a reumatológiai tanszéken tapasztalható körülményeket, amelyek között munkatársai dolgoznak. A főigazgatótól sajnos nem kaptunk engedélyt arra, hogy a tanszék vezetőjét is megkérdezzük, így az ő véleményét nem tudhattuk meg a szavazásról illetve annak eredményéről.

Beszéltek viszont a betegek, akik szerint bőven lenne min javítani, de megértik, ha az egészségügyi reformok közepén erre nem sok esély van. A népbetegséghez képest kisméretű osztály ottjártunkkor tisztának, rendezettnek tűnt – akárcsak a vécé, ahol viszont, ahogy az az egészségügyi intézményekben ez szinte általános, nem volt vécépapír. Az egyik kórteremben fekvő Erzsike néni szerint leginkább az élelmezésen és a higiéniai feltételeken kellene változtatni, az orvosok és a nővérek munkájával azonban meg van elégedve. Rózsika néni is azt mondja, le a kalappal az egészségügyi dolgozók előtt, neki legnagyobb baja a sok várakozással van. Mindkét idős asszony megerősítette: három hónapot kellett várniuk a kórházi kezelésre, még úgy is, hogy súlyos, műtétre szorulnak. A kezelésekre pedig mindennap tömegek várnak, a járó betegek miatt nem könnyen jut be az ember még fekvő betegként sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!