Szeged és környéke

2007.01.03. 15:19

Még mindig bizonytalan a Bécsi kávézó sorsa

Értesüléseink szerint eladták a szegedi Bécsi kávézót. A helyet azonban nem az E.ON vette meg, sőt az energetikai szolgáltatócég cáfolta, hogy valaha is érdeklődtek volna a nívós belvárosi vendéglátóhely iránt.

Lehet, hogy a törzsvendégek – köztük Balassa Katalin is – elbúcsúzhatnak kedvenc helyüktől. Fotó: Karnok CsabaÉrtesüléseink szerint eladták a szegedi Bécsi kávézót. A helyet azonban nem az E.ON vette meg, sőt az energetikai szolgáltatócég cáfolta, hogy valaha is érdeklődtek volna a nívós belvárosi vendéglátóhely iránt. Egyesek szerint kaszinó nyílhat a Bécsiben. Biztosat csak a résztulajdonos tud – aki azonban nem nyilatkozott a tulajdonos- és profilváltásról.

Információink szerint vevőre talált, ezért hamarosan bezár a szegedi belváros nívós vendéglátóhelye, a Bécsi kávézó. Mint korábban megírtuk, az egyik résztulajdonos családi okokból ki akart szállni a Bécsiből, a másikuk pedig egyedül nem szándékozott továbbvinni a boltot. Úgy tudjuk, a Fekete Sas és a Nagy Jenő utca sarkán lévő ingatlan hasznosítási profilja is változik: a hely nem kávézóként működik tovább.

Információinkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a kávéház társtulajdonos üzletvezetője. Papp Róbert arra sem válaszolt, hogy valóban az E.ON energetikai szolgáltatócég vásárolta-e meg az önkormányzati tulajdonú ingatlan bérleti jogát. Papp decemberben még arról beszélt, hogy ez a cég kínálta addig a legtöbbet a jó fekvésű belvárosi ingatlanért, ahol ügyfélszolgálati irodát kívánnak nyitni.

Cáfol az E.ON

Lapzártánkkor sikerült csak elérni az E.ON Hungária kommunikációs igazgatóját, aki cáfolta, hogy a cég megvásárolta volna a Bécsi kávézó bérleti jogát. Mint Kovács Ildikó elmondta, nem volt, s jelenleg sincs olyan tervük, hogy ügyfélszolgálati irodát nyissanak a szegedi belvárosi ingatlanban, nem is tárgyaltak ilyen ügyletről.

 – Vendégeink egyelőre számíthatnak ránk. Pár hét múlva úgyis világos lesz minden – beszélt sokat sejtetően tegnap a társtulajdonos. A jelentős törzsvendégkörrel rendelkező, díjnyertes szegedi kávéház tulajdonosai elsősorban szakmai befektetőknek adták volna el a helyet, de korábban azt mondták: ha mástól jobb ajánlatot kapnak, elfogadják. Az üzlet állítólag már decemberben megköttetett, a Bécsi irodává vagy kaszinóvá alakul.

Amikor tegnap délelőtt a kávézóban jártunk, a négyszáz négyzetméteres hely kétharmada telt meg vendégekkel. A pincérek a jó forgalom ellenére azt mondták, nem tudják, mi lesz a munkahelyükkel februártól. Általános rosszkedvükből arra lehetett következtetni: nem sok jóra számítanak.

Az évek óta törzsvendégnek számító Balassa Katalin azt mondta, nagyon sajnálná, ha bezárna kedvenc helye. Mint mondta, ez Szeged egyetlen igazi kávézója, ahol minden részletre figyelnek – a berendezéstől a tálaláson át a felszolgált italok minőségéig. Ha teheti, a jelenleg ingatlanforgalmazóként dolgozó fiatal nő a munkatalálkozóit is ide szervezi. Bár neki sincs semmilyen biztos információja a hely további sorsáról, naponta bejár ide, eltölt egy-két órát, és megissza a szokásos kávéját. Közben abban reménykedik, talán mégsem tűnik el Szegedről a Bécsi kávézó hangulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!