Szeged és környéke

2007.01.07. 15:19

''Mindjárt jövünk, csak megyünk egy kört''

Pontosan nem lehet tudni, miért indultak el a fiúk az éjszakában; egyikük csak annyit mondott a barátjának: „Mindjárt jövünk, csak megyünk egy kört." Nem érkeztek vissza. A két fiatalember életét vesztette péntek estéről szombatra virradó hajnalban.

Horváth Levente

Az autó szinte kettészakadt. Fotó: Csongrád TVPontosan nem lehet tudni, miért indultak el a fiúk az éjszakában; egyikük csak annyit mondott a barátjának: „Mindjárt jövünk, csak megyünk egy kört." Nem érkeztek vissza. A két fiatalember életét vesztette péntek estéről szombatra virradó hajnalban: Ásotthalom belterületén balesetet szenvedtek. Az autót vezető férfinak nem volt jogosítványa, és ivott.

Ásotthalom és Újszentiván is gyászol. A települések lakóit szinte letaglózta a szombat hajnalban Ásotthalom központjában történt baleset, amelyben egy 25 éves ásotthalmi, Cs. Zoltán és egy 23 éves újszentiváni fiú, K. Szabolcs életét vesztette. A két fiatalember egy Fiat Bravóval száguldozott az utcákon, a falubeliek szerint legalább százhússzal. A rendőrségi helyszínelés is megállapította, hogy a gépkocsi nagy sebességgel csapódott a Felszabadulás és a Béke utca sarkán álló villanyoszlopnak. Az autót vezető Cs. Zoltánnak nem volt jogosítványa, s ittasan vezetett.

A tragédia helyszínére napközben sorra érkeztek az idősebbek és a fiatalabbak, ki gyalog, ki biciklivel, ki gépkocsival. Virágokat és gyertyákat helyeztek el a helyi posta előtti villanyoszlopnál. Rózsák,

Gergőt sokkolták a történtek.
– Miután Szabolcsék elhajtottak, kétszer is megcsörgettem, hogy mikor jönnek vissza, de nem vette fel a telefonját. Amikor megtudtuk mi történt, mindannyian a helyszínre siettünk, de már nem segíthettünk. Borzasztó fájdalmat érzek – mondta megtörten.
Ásotthalmon most is égnek a mécsesek a szörnyű baleset helyszínén. A villanyoszlop tövében virágok. Újszentivánon is lobog a fekete zászló. A fiatalok értelmetlen halálát nehezen dolgozzák föl a települések lakói.  mécsesek, fájdalom. A legtöbben zokogtak, nem akartak beszélni a történtekről, akik mégis, azok csak azt hajtogatták, hogy „szerencsétlen fiatalok"! vagy „ szegény szülők"!

Egy nyugdíjas nő a rádióban hallotta, hogy mi történt. – A sofőrt gyerekkora óta ismertem, nagyon rendes fiatalember volt, azt hiszem, szakácsként dolgozott a vásárhelyi laktanyában. Nem akarom elhinni, hogy ez történt vele – pityergett a néni. Egy férfi és a párja autóból szállt ki. Percekig álltak szorosan egymáshoz bújva, megrendülten a villanyoszlop előtt – virággal a kezükben. Mielőtt elmentek, a férfi elcsukló hangon mesélte, hogy a sofőr egykor a szomszédja volt, és nagyon becsületes srácnak ismerte, ezért sem érti a történteket.

Újszentivánon a polgármesteri hivatal előtt felhúzott fekete zászlóval

Az újszentiváni Csepi Gergő (balra) túlélte a balesetet, mert nem szállt be az autóba. Fotó: Schmidt Andreaemlékeztek a balesetben elhunyt másik fiúra, K. Szabolcsra. A 23 esztendős fiatalember pénteken este egy ásotthalmi tanyán a barátaival az egyik ismerősüket búcsúztatta, aki külföldön készült munkát vállalni. Szabolcs nem akart egyedül menni a buliba, ezért megkérte a szintén újszentiváni Cs. Gergőt, hogy tartson vele. A gyerekkori barátok Szabolcs Golfjával indultak Ásotthalomra, de Gergő vezetett. A területi képviselőként dolgozó Szabolcs sohasem ült a volán mögé, amikor ivott. Éjfél körül az ásotthalmi tanyán Gergő éppen telefonált egy barátjának, hogy Szegeden folytatnák a bulizást, amikor Szabolcs odaszólt neki: „Mindjárt jövünk, csak megyünk egy kört" – és beszállt Cs. Zoltán mellé...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!