Szeged és környéke

2007.01.28. 15:19

Mostanában trendi a bizsu – örök az arany karikagyűrű

Kevés olyan nő van, aki ne szeretné a szép ékszereket. Farkasné Pocsai Blanka a szép, ízléses bizsukat kedveli, Bátyai Edina a jegygyűrűjén kívül nem hord más ékszert. Dr. Pászti Ágnes szerint: a kevesebb néha több.

A boltok széles kínálatában mindenki megtalálhatja a neki tetszőt. Fotó: Segesvári CsabaNapjainkban hódít a bizsu. Egymást érik Szeged belvárosában a széles kínálatú bizsuboltok. Vannak, akik jobban szeretik az utánzatot, mint az arany- vagy ezüst ékszereket, mások ragaszkodnak a valódihoz és nem elégednek meg a bóvlival.

– Szeretem a kiegészítőket, sokféle ékszert hordok, a lényeg, hogy mindig harmonizáljon a ruhámmal – mondja Farkasné Pocsai Blanka önkormányzati képviselő. – Kedvelem a mostanában divatos apró kövekkel kirakott fülbevalókat, ezt a családtagjaim és a barátaim is tudják, így nagyon sokféle és sok különböző színű fülbevalót kaptam már ajándékba. Nem szeretem a kihívó ékszereket, a visszafogott stílus híve vagyok. A barátaim közül néhányan nagyon kreatívak: gyöngyből fűznek nyakláncot vagy bőrből készítenek karkötőt. Ezeket is szívesen viselem, persze vannak arany ékszereim is, melyeket jeles családi eseményekre szoktam felvenni.

Nem minden nő kedveli a kiegészítőket, vannak olyanok, akik csak néha, vagy egyáltalán nem viselnek ékszert karikagyűrűjükön kívül.
– Nem vagyok sem arany, sem bizsupárti. Az érettségimre kaptam egy arany Doxa órát, de még soha nem volt rajtam. A karikagyűrűmön kívül nem nagyon hordok más ékszert. Kedvelem a színes üvegből készült kiegészítőket, ezeket hangulatjavítóként viselem – mondja Bátyai Edina, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

A bizsutrend

Idén a természetes hatású, fából készült, apró horgolt virágokkal díszített bizsuk a legdivatosabbak. A natúr színek a meghatározóak. A báli szezon miatt sokan keresnek arany- és ezüst utánzatokat, gyöngysorokat, merev nyakláncokat, szetteket – sorolja az idei trendeket Edit, az Kárász utcai bizsubolt tulajdonosa.

A Kárász utcai bizsuboltban sokan nézelődnek a csillogó-villogó választék között.
– Nem fontos, hogy valódi ékszer vagy bizsu, a lényeg, hogy jól nézzen ki. A visszafogott, csinos darabokat szeretem. Ritkán veszek kiegészítőt magamnak, de nemrég részt vettem egy rádiós játékon, és nyertem egy vásárlási utalványt, amit itt válthatok be – meséli Gyurisné Kónya Melinda, az egyik vásárló. – Anyukám allergiás a bizsura, ő csak 24 karátos arany ékszereket tud hordani, ezért ő kifejezetten aranypárti.
Az üzletben egy ismerős arcot pillantok meg, dr. Pászti Ágnes, volt kulturális tanácsnok a kitűzőket nézegeti.

– A szép bizsuk a határainkon kívül már évtizedekkel ezelőtt is divatosak voltak, nálunk is egyre szebbeket lehet kapni. Időnként én is felveszek egy-egy karkötőt, felteszek egy kitűzőt. Nem szeretem a csicsás, harsány kiegészítőket, a természetes, visszafogottan elegáns ékszereket kedvelem. Különböző alkalmakon szívesen viselek arany ékszert, de mértékkel, ízlésesen, hiszen a kevesebb sokszor több – vallja az ügyvédnő.

Bobkó Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!