Szeged és környéke

2007.01.11. 15:19

Mozgássérült gyerekeken segít a Rotary

A Rotary jótékonysági bálon, szombaton adja át a szegedi klub vezetése a rászorulóknak azokat a támogatásokat, amelyeket a tavalyi bál bevételéből gyűjtöttek össze, köztük a Tabán-iskolának szánt kétmillió forintot is.

A Rotary jótékonysági bálon, szombaton adja át a szegedi klub vezetése a rászorulóknak azokat a támogatásokat, amelyeket a tavalyi bál bevételéből gyűjtöttek össze, köztük a Tabán-iskolának szánt kétmillió forintot is. Lakatos Jenő, a Szent-Györgyi Albert Rotary Club soros elnöke tegnap sajtótájékoztatón elmondta, idei jótékonysági programjukkal az iskolák akadálymentesítését, a gyermek szívsebészeti programot, valamint a csángó iskolák magyar nyelvű oktatását támogatják.

Szegeden még évek kellenek ahhoz, hogy az összes közintézménybe akadálymentesen jussanak be a diákok, ezért Szentgyörgyi Pál alpolgármester örömmel fogadta a rotarysok felajánlását. A klub a Tabán-iskolának ajándékozott pénzzel az engedélyezési és kivitelezési tervek költségeit fedezi. A rotarysok azért választották ezt az általános iskolát, mert oda jár a legtöbb mozgáskorlátozott tanuló.

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, a bál fővédnöke azt mondta, szerinte a klub olyan üzeneteket juttat el az egyetemistáknak, amelyek szellemisége azt közvetíti, hogy az elesetteket nem sajnálni kell, hanem versenyhelyzetbe hozni. Mivel Lakatos Jenő megbízatása a nyáron lejár, a következő soros elnök, Dervarics Attila arról szólt, hogyan látja a jövő feladatait. Kijelentette: többéves program indul el a mozgáskorlátozott gyerekek társadalmi beilleszkedése érdekében, ez a probléma ugyanis nem oldódik meg egyik évről a másikra. A Rotary a fejlesztéseket saját forintjaival segíti majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!