Szeged és környéke

2007.01.15. 15:19

Nem nyomoznak koponyaügyben

A rendőrség nem indít nyomozást az ellen a szegedi boncmester ellen, aki a TV 2 magazinműsorának rejtett kamerás felvételei szerint igazi emberi koponyát tudott volna szerezni a csatorna egyik munkatársának.

Nem látták indokoltnak a nyomozás elrendelését az ellen a szegedi patológián dolgozó boncmester ellen, aki a TV 2 Magellán című magazinműsorában nem zárkózott el az őt rejtett kamerával felvevő riporter kérésétől, miszerint jó pénzért igazi emberi koponyát tudna szerezni. A felvételt megvágta a csatorna szerkesztősége, az adásban elhangzott mondatok nem fedték a valóságot: a boncmester nem a patológiáról, hanem egy korábban felszámolt szegedi temetőből tudta volna emberi maradványokhoz juttatni az érdeklődőt.

Mikó Tivadar intézetvezető professzor ettől függetlenül azonnal belső vizsgálatot rendelt el. Az eredeti felvételek megtekintése után az azonosított a boncmester ellen pedig közalkalmazotthoz méltatlan magatartás miatt fegyelmi vizsgálatot indított, amelynek eredményét a rendőrségnek is megküldték. – A rendőrség megvizsgálta az eset körülményeit, valamint értékelte, elemezte az intézet által lefolytatott belső vizsgálat eredményét, amelynek alapján nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Feljelentés sem érkezett a rendőrségre, a CSMRFK bűnügyi osztálya így nem kezdeményezett eljárást a koponyaügyben – mondta M. Toronykőy Márta sajtószóvivő.

Haiman Éva szerint a boncmester vétsége nem olyan súlyú, ami közérdeklődésre tarthatna számot. – A fegyelmi vizsgálatot belső ügynek tekintjük, ami még jelen pillanatban is folyamatban van – mondta az egyetem orvos és gyógyszerészeti centrumának szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!