Szeged és környéke

2007.01.31. 15:19

Nyert a tanulószerződés

Hat évvel ezelőtt Csongrád megyében kísérleti jelleggel kezdte el szervezni a kamara a tanulószerződéses gyakorlati oktatást a gazdálkodó szervezeteknél. Mára országosan is elfogadottá vált ez a gyakorlat.

A kamara hitt abban, hogy tanulószerződéssel eredményesebb lesz a képzés, hiszen a tanuló megválaszthatja azt a helyet, ahol szakmát akar tanulni, de a gazdálkodó is válogathat a jelentkezők közül. Az sem mellékes, hogy a fiatalok rendszeres havi díjazásban részesülnek, amely lehet több, vagy kevesebb a gyakorlati oktatásban elért eredmények alapján. A gazdálkodót sem éri anyagi veszteség, mert a képzés költségeit elszámolhatja a szakképzési hozzájárulás terhére. A legnagyobb eredmény, hogy életközeli, piacképes tudást lehet szerezni.

Napjainkban megyénkben a gazdálkodó szervezeteknél gyakorlati oktatáson lévő szakiskolai tanulók 98%-nak, a technikusjelöltek 84%-nak van tanulószerződése. Ez országosan is kimagasló eredmény. A Csongrád megyei tapasztalatok alapján terjedt el ez a képzési forma az ország egész területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!