Szeged és környéke

2007.01.09. 15:19

Szaktanácsot a vidéki központból

A Nemzeti fejlesztési terv tanácsadói hátterét januártól a területi szaktanácsadói központok koordinálják. Munkatársai segítenek pályázni, és összegzik a tapasztalatokat.

Új szervezeti keretekben működik januártól a Nemzeti vidékfejlesztési tervhez (NVT) kapcsolódó szaktanácsadás. Minden uniós tagország által kötelező működtetni a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszert.

Kérelem alapján decemberben vették előzetes nyilvántartásba a közreműködő Területi Szaktanácsadási Központokat (TSzK).
Fejes Ernő NVT-tanácsadó elmondta, a TSzK közvetlen szaktanácsadási szolgáltatást nyújt szaktanácsadói által, a megrendelések teljesítéséhez szervezi a szaktanácsadók munkáját, kapcsolatot tart a témaspecialistákkal, a szakmai szaktanácsadási központokkal.

Információt továbbít a szaktanácsadóknak, értékeli és továbbítja a szaktanácsadók által gyűjtött adatokat, együttműködik a helyi, kistérségi, köztestületi és szakmai érdekképviseleti szervezetekkel. A központ évente írásos beszámolót készít a szaktanácsadói tevékenységről. A nyilvántartásba vett TSzK mindaddig nyilvántartásban marad, ameddig megfelel a működésre vonatkozó előírásoknak. Ezt a földművelésügyi minisztérium megbízása alapján a területileg illetékes regionális központ ellenőrzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!