Szeged és környéke

2007.01.26. 15:19

Százmillióból újul meg az orvosi rendelő

Az év elején elkezdték a régóta tervezett rendelő-felújítást Kisteleken. A nagyszabású beruházás százmillió forintból valósul meg. A megújult rendelő tavasz végére készül el.

Százmillió forintból – LEKI és TRFC pályázatok segítségével – megújul a kisteleki szakorvosi rendelő. A beruházás fontos változásokat hoz a kistérség egészségügyi ellátásában, a rendelőintézet felújításával ugyanis egy helyre kerül a járóbeteg-ellátás és a háziorvosi szolgáltatás is.
A tetőrészt beépítik, ide költöztetik fel az első emeletről az alkalmazottaik irodáit. Öltözőket és szociális helyiségeket is kialakítanak ezen a szinten.

A felszabaduló első emeleti helyiségekben működik majd a fogászat, a sebészet, a reumatológia és a fizikoterápia. A földszinten a most még a régi rendelőben működő házi felnőtt- és gyermekorvosok kapnak helyet.
A teljes belső felújítás mellett szigetelik és nemesvakolattal látják el az épületet. Továbbá a megújuló szakrendelő is csatlakozik a városi termálprogramhoz, és termálvízzel fűtik majd az épületet. A felújítást várhatóan idén áprilisban-májusban fejezik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!