Szeged és környéke

2007.01.28. 15:19

Szimfonikusok a Művészetek Palotájában

A Művészetek Palotájában tavaly rendezték meg először a Magyar Szimfonikus Körkép elnevezésű hangversenysorozatot, amelyben a szegedi szimfonikusok is sikerrel szerepeltek.

A Művészetek Palotájában tavaly rendezték meg először a Magyar Szimfonikus Körkép elnevezésű hangversenysorozatot, amelyben a szegedi szimfonikusok is sikerrel szerepeltek. Idén már tizenöt magyar zenekar mutatkozik be szabadon összeállított műsorral. Gyüdi Sándor igazgató-karnagy vezényletével szerdán este lépnek fel a szegedi szimfonikusok a Nemzeti Hangversenyteremben – a koncertprogramot ma este fél 8-tól a Szegedi Nemzeti Színházban is előadják a Vaszy-bérletben.

A műsor: Rachmaninov II. zongoraversenye – szólistája az ukrán Vitalij Kuprij, Elgar Enigma-variációja és Viski János Enigma című darabja. Viski Kodály növendékeként tanult a Zeneakadémián, ahol később ő is több mai kortárs zeneszerző, többek között Eötvös Péter tanára volt. A szegedi szimfonikusok szerdai budapesti koncertjére különbuszokat indít a Filharmónia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!