Szeged és környéke

2007.01.19. 15:19

Tablófotózás hava: csúcsforgalom a szalonban

Egyes szegedi fotószalonokba már novemberben bejelentkeztek a végzős középiskolások, a napokban pedig több száz diák áll fényképezőgép elé. Az egyik tablófényképezésre mi is elmentünk a Gábor Dénes középiskola diákjaival.

Nyemcsok Éva

Antali Márkról készül a tablófotó: kicsit jobbra fordul, mosolyog, nem pislog. Fotó: Segesvári CsabaNagy a forgalom Lovasi Margit szegedi fotószalonjában: a végzős középiskolások egymásnak adják a kilincset. Öltönyös fiúk érkeznek, s a tükör elé állva igazítják a nyakkendőt és a hajukat. Ördög Gábor és Antali Márk a Gábor Dénes középiskolában végeznek idén, közlekedés szakon.

A tablófotózásról osztályukban megoszlottak a vélemények.
– Több lehetőséget kínáltak nekünk, az egyik egy vidéki cég volt, aki házhoz jött az iskolába, és ott fényképezett. Az osztály fele ezt választotta – mondta Márk.
– Mi viszont inkább e mellett a szalon mellett döntöttünk, jó híre van, és az ár is kedvező – fűzte hozzá Gábor.

Hárs Lászlóné fotográfus elsőként Márkról készítette el a felvételeket. A fiatalember kicsit feszengett a széken, a lámpák kereszttüzében, ám aggodalomra nem volt semmi ok, a több tízezer fotót készített fényképész kedves szavakkal mondta a teendőket.

– Egy nagyon kicsit fordítsa jobb felé az arcát! Mosolyog egy kicsit, nem pislog, idenéz! – és már villant is a vaku. Közben a többi osztálytárs is megérkezett, Magyar Gábor felül zakóban, alul farmernadrágban. De így is csinos volt, ráadásul a fotón csak derékon felül fog látszani. Volt olyan diák is, aki helyben öltözött át, hozta magával az inget és a nyakkendőt, aminek a megkötésével adódtak ugyan kisebb gondok, de a fiúk segítettek egymásnak.

A diákok büszkén mutatták szép öltönyüket: a tablófotózáson debütáló ballagási viseletet 17 ezer forintért vásárolták. Az ingért 4, a nyakkendőért ezer forintot fizettek, négy darab fotóért pedig – akciós áron – kilencszázat.

Miközben egymást ugratták, megtudtuk azt is, az érettségitől még nem félnek – majd akkor aggódnak, ha itt lesz az ideje. A szalonban két lány is járt, az egyikük, Tóth Brigitta tavaly itt fényképezkedett, s meg is volt elégedve a minőséggel. Éppen ezért ajánlotta a szalont elégedetlen barátnőjének.

– Még december közepén járt az iskolánkban a fényképész, de nem igazán tetszik a fotó – mondta a Deákos Tóth Krisztina. – Ezért azon gondolkodom, itt készíttetek újabb képeket. A minőség és az árak rendben vannak. Egyelőre még nem döntöttem, alszom rá egyet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!