Szeged és környéke

2007.01.12. 15:19

Tanúkat keresnek

A hét elején kiraboltak egy lányt, miután pénzt vett föl a bankautomatából. Tegnap pedig egy kisfiút ütött el egy autó. A gyereknek szerencsére nem lett baja. A rendőrség mindkét esetben tanúkat keres.

Két ismeretlen rabolt ki kedden este Szegeden egy fiatal lányt, aki a bankautomatából vett fel pénzt a Vértói út közelében. A tranzakció után egy ismeretlen férfi hátulról megmarkolta karját, társa pedig – egy 16–17 éves, fiatalkorú lány – a felvett pénz átadására szólította fel. A megtámadott lánynak sikerült az elvett pénze felét visszaszereznie. A férfi a tárcával menekült, miközben fiatalkorú társa a kirabolt lányt megütötte az arcán. A sértett visszaütött, mire a lány orra vérezni kezdett. Ekkor érkezett a helyszínre a kirabolt lány barátja, aki a menekülő férfi után eredt. A pénztárca megkerült, ám abból húszezer forint hiányzott.

A rablók személyleírása: a férfi 25 év körüli, 180 cm magas, normál testalkatú, rövid, sötét hajú. A támadáskor koptatott fekete bőrkabátot és kék színű farmernadrágot viselt. Társa 158 cm magas, normál testalkatú, hosszú, sötét, hullámos hajú lány, a rabláskor fehér baseballsapkát, barna színű, derékig érő, kapucnis kabátot, kék trapézfarmert, fehér övet és fehér sportcipőt viselt.

A Szegedi Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az ismeretlen elkövetők ellen, akik kilétének felderítéséhez a lakosság segítségét kéri. Bejelentéseket a 107-es, vagy a 112-es számon lehet tenni.

Egy fehér színű, feltehetően Lada típusú személygépkocsi elütött egy kerékpározó gyereket tegnap reggel fél nyolckor Szegeden, a Csongrádi sugárút és a Rózsa utca kereszteződésében. Az általános iskolás fiú 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség eddigi adatai szerint a jármű vezetője megállt a baleset után, beszélt a fiúval, de utána továbbhajtott. A Szegedi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya kéri a kocsi vezetőjét – egy fiatal férfit –, hogy a baleset körülményeinek tisztázása miatt jelentkezzen a rendőrségen! Várják továbbá szemtanúk jelentkezését is személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Párizsi krt. 16– 22.) vagy telefonon a 562- 400-as szám 14-37-es mellékén, a 107-es, 112- es segélyhívókon vagy a telefontanú 06-80/555-111-es vonalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!