Szeged és környéke

2007.01.05. 15:19

Terméklista sincs a Palma Fruitsról

A Törökbálinton lebukott M. E. G. A. cégcsoport lejárt szavatosságú áruja eltűnt Csongrád megyéből, a másik nagykereskedő termékeiről még lista sincs. A makói tojásport Pesten vizsgálják, a Templom Egér után Bács megyében nyomoz a hatóság.

Karácsony előtt kilenc gyanús tojásport zárolt a megyei élelmiszer-ellenőrző hatóság a makói Galla Nagykereskedelmi Kft. raktárában. A cukrászati és tésztaalapanyagot értékesítő vállalkozás tojásporáról a Csongrád Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző állomása megállapította, hogy egy része hamis. A hamis tojásport most egy pesti labor vizsgálja. Az eredmény birtokában dönt majd a hatóság a megsemmisítés módjáról.

Mérleget vont az állomás vezetője az átcímkézett élelmiszerekről. Szigeti Sándor főállatorvos elmondta, a törökbálinti M. E. G. A. cégcsoport termékeiből a megyében 19 tonna árut zároltak. Ebből 11 tonna sajtról kiderült, hogy közvetlenül a német gyártótól érkezett az országba. Ezt a kereskedőknek tovább engedték forgalmazni. A megatrédes termékek lekerültek a megyei boltok polcairól, és azokat ellenőrzött körülmények között elszállították megsemmisíteni. A másik, ugyancsak karácsony előtt Törökbálinton lebukott átcímkéző cég termékeiről szinte semmit nem tudni. A Palma
Fruits árujáról a hatóság fővárosi központja egyelőre még egyetlen listát sem állított össze, tehát a megyei élelmiszer-ellenőrök azt sem tudják, mit keressenek.

Tegnap lapunkban bemutattuk egy nem létező szegedi cég szardíniáját. A Templom Egér Kft.-vel kapcsolatba hozható szegedi Comex International és a városföldi Pro-Food Premium ügyét folymatosan göngyölíti fel a Dél-alföldi Regionális Közigazgatási Hivatal fogyasztóvédelmi felügyelősége. Tegnap a hatóság ellenőrei a Bács megyei szálon folytatták a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!