Szeged és környéke

2007.01.31. 15:19

Új jelentkezési lehetőségek

Tegnap megjelent a 2007-es Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése. Ezt is érdemes átböngésznie minden jelentkezőnek.

Több tucat új képzést, új jelentkezési lehetőséget tartalmaz az úgynevezett Kék könyv, azaz a Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiegészítése. Például a szegedi egyetem új jelentkezési lehetőségként kínálja a jogi asszisztens, illetve az idegenforgalmi szakmenedzser, négy féléves, felsőfokú szakképzést. A kiegészítést azért is érdemes átnéznie minden jelentkezőnek, mert néhány szak indítását visszavonták, vagy módosították az azt meghirdető intézmények. A kiegészítésben azt is közhírré teszik, hogy a felsőoktatási intézmények döntése értelmében 2008-tól valamennyi intézményben alapképzésben 105 ezer, mesterképzésben és egységes, osztatlan képzésben 150 ezer forint képzési hozzájárulást kérnek a hallgatóktól. A felsőfokú szakképzésre és a költségtérítéses képzésre felvetteknek nem kell képzési hozzájárulást fizetniük. A kiegészítés a felvi.hu-n kívül megjelent az országos napilapokban és az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapján is. A február 15-éig – illetve mesterképzésben és kiegészítő alapképzésben legfeljebb március 15-éig – benyújtandó felvételi jelentkezésnél a Tájékoztatót és a kiegészítést együtt kell figyelembe venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!