Szeged és környéke

2007.01.28. 15:19

Véres családi tragédia történt Sándorfalván

A rendőrség közleménye szerint előzetes szóváltást követően egy asszony késsel nyaktájékon szúrta 51 esztendős férjét, aki a helyszínen belehalt a sérülésbe.

Julianna, a szomszédasszony kötszerrel próbált segíteni. Fotó: Karnok CsabaSzörnyű tragédia történt szombaton késő este Sándorfalván, az Aradi utcában. A rendőrség közleménye szerint előzetes szóváltást követően egy asszony késsel nyaktájékon szúrta 51 esztendős férjét, aki a helyszínen belehalt a sérülésbe. A feleséget a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásba vételét.

Sándorfalván a szomszédok még másnap is értetlenül álltak a véres tragédia előtt: szombaton, az esti órákban, előzetes szóváltást követően B. Lászlóné egy késsel nyaktájékon szúrta 51 esztendős férjét, aki a helyszínen belehalt a sérülésbe. A szomszédok elmondták, hogy többen is éltek a családi tragédia helyszínén, az Aradi utcai házban. Az áldozattal, B. Lászlóval és a feleségével, Máriával közös, hetedikes kislányuk és az asszony korábbi házasságából származó két nagyobb fia is itt lakott. A két idősebb fiú a telek hátsó részén építkezett. A házaspárral – a kislány mellett – az édesapa rokkantnyugdíjas bátyja is együtt élt. A szomszédok egyöntetű véleménye szerint a férj italozgatása és talán a játékgép-szenvedélye lehetett a végzetes veszekedés kiváltó oka. Az egyik szomszéd, Julianna is ezt erősítette meg: – Amikor a Laci ivott, előfordult, hogy veszekedtek a feleségével. Sokszor a kislányuk volt a békítő, gyakran szétválasztotta őket. Neki lehet most a legszörnyűbb – mondta el az asszony.

A szomszédok szerint a férjnek tavaly volt egy komoly műtétje: az állandó ivászat miatt a fél gyomrát ki kellett venni. Akkor a mentők egy disznóvágásról vitték el, ahol pálinkázgatott.

A férj ezen a gépen játszott. Fotó: Karnok CsabaAz asszonyt mindenki dolgosnak ismerte, állítólag legutóbb egy pékségben takarított. – Szombaton este becsöngetett hozzánk az egyik fiú. Csak annyit mondott, hogy „az anyu megszúrta a Lacit" – és gézt kért, hogy elállítsák a vérzést – emlékezett vissza tegnap délután a tragikus órákra Julianna, majd még hozzátette: „nem tudom elképzelni, hogy a szomszédasszonyom szándékosan ölte volna meg az urát". A mentők gyorsan a helyszínre értek, de a megszúrt férfi akkor már nem élt.

A szomszédok azt is elmondták, hogy az Aradi utcai házban korábban is történt már hasonló eset: az előző lakók közül az asszony szintén megszúrta a férjét, de akkor nem történt komoly tragédia. Többen úgy vélik: ez egy elátkozott ház.

A férj szombaton este, mielőtt hazament, úgy háromnegyed órát töltött el a közeli Baltazár presszóban. A játékgépen játszott, és csak egy sört fogyasztott. – Csak néha járt ide, de olykor összetűzésbe került másokkal. Kötekedőnek ismerték, és állítólag másutt is játékgépezett. A felesége, Marika csendes, rendes asszony volt, egyszer már válófélben voltak. Talán ha már elváltak volna, nem történt volna meg mindez – mondta el a presszó tulajdonosa, Erika. – Marika fiait is ismerem, rendes, dolgos, jó szándékú emberek, és a kislány is aranyos, csöndes és visszahúzódó. Az apukája is nagyon szerette a kislányt. Mindig hozta-vitte a biciklijével, ha beteg volt, orvoshoz is ő ment vele. Nagyon sajnálom a gyerekeket!

A családot is megkerestük tegnap, de a tragédia megrendítette őket, és nem kívántak beszélni a történtekről. Emberölés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja miatt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított az őrizetbe vett asszony ügyében, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!