Szeged és környéke

2007.02.16. 15:19

Kávémustra

Sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban szeretnénk segíteni. Hetente kétszer egy-egy terméket pásztázunk végig szerte Szegeden, minden alkalommal tíz üzletben (a kisboltoktól a multikig) nézünk körül. Ezúttal a negyedkilós Omnia kávé árát szemléztük.

Dombai Tünde

Valamikor, nem is olyan régen, státusszimbólum volt a negyedkilós – nem 250 grammos – Omnia. Az orvos hálából, a tanár emlékeztetőként kapta, a meghódítandó úrilány mamája meg „csak úgy". Az ezüstös Omniát gondosan csomagolva illett átadni, a sarki csemegében selyempapírba burkoltatni pedig annyit jelentett: volt gyerekszobánk. Diplomaosztóra és eljegyzésre csak neonfényes üzletben vásároltak szemes Omniát, és a pult végén a daráltatással kezdődött a kávés szertartás. Valamikor a legjobb cukrászdákban Omniából szervírozták a kortynyi vízzel kísért szimplát. Valamikor sosem hívták többé vendégségbe, aki a porceláncsészéből nem lassan, lehunyt szemmel ízlelgette a feketét, szinte cseppenként kiélvezve az aromáját, és nem szippantott mélyeket az illatából, mintha gyógyító gőze lenne. Igaz, valamikor mindenhol szinte ugyanannyit kellett fizetni az Omniáért. Most ellenben többcsészényi a különbség Szegeden a Csongor téri és a Rókusi ABC-ben kapható negyedkilós őrölt kávé között.

1. Csongor téri ABC (Csongor tér 8.) 399 Ft
2. Alfa Élelmiszer (Olajbányász tér 1.) 429 Ft
3. Premier ABC (Londoni krt. 8.) 499 Ft
...
10. Rókusi ABC (Kossuth L. sgt. 45.) 629 Ft

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!