Szeged és környéke

2007.03.07. 15:19

Dorozsmai diákok Brüsszelben

Megfestették Szeged nevezetességeit a kiskundorozsmai Jerney János Általános Iskola nebulói, akik az elmúlt héten az Európai Parlamentbe látogathattak.

Tizennégy európai ország tanulói egy-egy tízméteres papírcsíkon örökítették meg országuk nevezetességeit. A „Rajzoljuk le Európát" akciót kezdeményező Csehországból két intézmény is benevezett, így állt össze a 15 darabból egy 150 méter hosszú munka. Ezt az elmúlt héten az Európai Parlamentbe vitték az alkotók. A kiskundorozsmai Jerney János Általános Iskola 8. b osztályából Gyuris Barbara, Faragó Bernadett és Fődi Dániel a szegedi dómot, a Belvárosi hidat és a vadasparkot festették meg. Tanáraikkal, Raffai Erikával és Simonné Kiss Melindával utazhattak Brüsszelbe. A szervezők programokkal, városnézéssel kedveskedtek a gyerekeknek, akik megismerhették egymás országát, kultúráját is. A pályázaton részt vett többek között Portugália, Németország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia is. A monumentális rajz Csehországba, Trutno városába került.

F. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!