Szeged és környéke

2007.03.26. 16:19

Másfél millióba kerül a legdrágább karóra Szegeden

Akár másfél millió forintért is vásárolhat karórát Szegeden az, aki egyéniséget, presztízst vár el egy időmérő szerkezettől. S ez még nem a csúcs: a kis példányszámban, kézzel készített svájci órák harmincmillió forintot is érhetnek.

R. Tóth Gábor

Nem az a kérdés, hogy milyen anyagból, mennyiért, hány munkaóra alatt készül el egy termék, hanem hogy működésbe hozza-e az egyedit értékelni tudó, megfelelő anyagi háttérrel rendelkező prémiumkategóriás vásárlók reflexeit – tartják a divatszakmában. Ez a megállapítás a karóráknál is helytálló. Az igazi luxust a svájci, kézzel gyártott típusok jelentik. Egy 18 karátos fehér aranyból, 162 gyémánttal díszített, sorszámozott, néhány példányban elkészített időmérő harmincmillió forintot kóstál. Milliós árfekvésű szerkezeteket már Szegeden is találunk.

– Egy luxuskaróra egyéniséget ad a viselőjének, maradandó, hosszú távú befektetés. Elsősorban az érzést, a presztízsértéket kell megfizetni – véli Sashegyi Árpád, az egyik belvárosi óraszalon tulajdonosa, s alátámasztandó álláspontját elmeséli: az eddig eladott legdrágább órájuk egy 3 millió 200 ezer forintos Breitling volt, amelyet semmilyen briliáns vagy ékszer nem díszített. Értékét az adta, hogy különleges, limitált példány volt.

250 milliós jégkocka

A karórák között a Chopard „Super Ice Cube" nevezetű modellje viszi a prímet. Ez a „jégkockát" ugyanis 66,16 karátnyi gyémánttal, összesen 1897 darab briliánssal és 288 trapéz vágású kővel borították, s középpontjában egy 16 lapra csiszolt gyémánt foglal helyet: potom egymillió euróba, nagyjából 250 millió forintba kerül.

Szegeden a százezres kategóriájú órák a legkeresettebbek, viszont a milliós kaliberűeket is egyre többen engedik meg maguknak. Egy hölgy például nemrég magát lepte meg egy piros, drágakő berakásos példánnyal, de ottjártunkkor fotós kolléganőm is elidőzött az üzlet legdrágább női karórája, egy 990 ezres Versace-modell felett.

– A férfiaknál jelenleg egy Omega jelenti a csúcsot, 1 millió 197 ezer forintba kerül. A kronográf szerkezet nagyon stabil és megbízható, akár húsz évig bírja karbantartás nélkül. Nemes, rozsdamentes acéltokja, tükrözés- és karcolásmentes, polírozható zafír üvege teszi különlegessé – meséli az üzletvezető.

Babós Gábor, az egyik szegedi óra-ékszer szalon tulajdonosa szerint egy férfinak tulajdonképpen nincsen más ékszere, mint az órája. Akinek tehát fontos az, hogy igényességet sugározzon, például egy üzleti tárgyaláson, az a minőséget fogja keresni a karórákban is. Pláne ha ehhez pénztárcája is elég vastag, hiszen érdeklődésünkre 1 millió 550 ezer forintos Breitlinget és 1 millió 247 ezres női Rado karórát mutatott.

– Előbbi rozsdamentes acél tokját 18 karátos arannyal kombinálták, kronográffal szerelték fel, a repüléshez szükséges minden adatot leolvashat róla tulajdonosa. A nőit pedig kerámiából készítették, arannyal és brillekkel díszítve – világított rá az ár mögött rejlő értékre az üzletvezető, aki egy kedves történetet is elmesélt: egy szép napon motoros, bőrdzsekis német férfi állított be hozzájuk, s közölte, a kirakatban megtalálta azt a Breitlinget, melyért egész életében járta a világot. Mivel millión felül volt az óra értéke, a vásárláskor a férfi kijelentette: ez volt a motorja után élete második nagyberuházása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!