Szeged és környéke

2007.03.01. 15:19

Mától mulatunk a lakodalmas zenére

Már csak korlátozott számban lehet jegyeket kapni a ma 18 órakor kezdődő lakodalmas fesztivál és verseny első elődöntőjére, amit lapunk rendez a Szegedi Ifjúsági Házban.

Már csak korlátozott számban lehet jegyeket kapni a ma 18 órakor kezdődő lakodalmas fesztivál és verseny első elődöntőjére, amit lapunk rendez a Szegedi Ifjúsági Házban. Az elővételi pénztár ma délután fél ötig tart nyitva a Délmagyarország Kölcsey utcai irodájában. A helyszínen – ha még marad jegy – öt órakor nyit ki a pénztár. Mivel a verseny pontosan 18 órakor kezdődik, az IH-ban háromnegyed hatig kell a nézőknek a helyüket elfoglalni.

A mai szegedi elődöntőn hét lakodalmas együttes – a Bohém Fiúk, a Megadux, a StandUp!, a Mizsei Family Band, a Nefelejcs, a Gera fivérek, valamint [namelink name="Túri József"] és zenekara – lép fel. A neves zsűri – Pálinkó Lujza táncművész, [namelink name="Andrejcsik István"] operaénekes, Kiszin Miklós zenetanár, Szurdi Zsolt zenetanár és V. Fekete Sándor főszerkesztő-helyettes – egy zenekart juttathat az április 20-i szegedi nyolcas döntőbe. A finálé mezőnye úgy alakul ki, hogy még három elődöntőt rendezünk, Vásárhelyen, Szentesen és Makón, ahonnan szintén a legjobbak egyenes ágon jutnak tovább. A döntő további négy résztvevőjét a közönség választja ki. Minden belépő mellé szavazólapot adunk, és az elődöntők után ezeket kell a kijáratnál elhelyezett, az együttesek nevével ellátott szavazóládák valamelyikébe bedobni.

Minden együttes tizenöt percet játszik, úgyhogy garantált az igazi lakodalmas hangulat. Egyet kérünk: senki ne tartsa vissza magát, énekeljen, tapsoljon együtt a zenekarokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!