Szeged és környéke

2007.03.06. 15:19

Tavaszi bulidömping és a korosztályok

Hét nap alatt hat együttes is ad vagy már adott koncertet Szegeden. Aki azonban Rúzsa Magdit és a Zanzibart, valamint az Eddát és a Crystalt is ugyanúgy kedveli, bajban lehet, mert az együttesek egymásra szervezték fellépésüket.

Kiss Gábor Gergely

Márciusban nemcsak a természet, hanem a jelek szerint hazánk előadóművészei és zenekarai is új életre keltek. Amíg a szegedieknek máskor több hónapig kell várniuk, hogy az egyetemi klubokban fellépő, többnyire igencsak rétegzenét játszó együtteseken kívül más előadók koncertjeit is megtekinthessék, addig most hét nap alatt hat együttes előadását is meghallgathatták-meghallgathatják a városban.

A szegedi koncertdömpinget március 3-án a Magna Cum Laude nyitotta az ifjúsági házban, hétfőn pedig a Belvárosi moziban zenélt a két új nőtaggal felálló Cotton Club Singers. A lelkes koncertlátogatók holnap már Rúzsa Magdolna koncertjén énekelhetik a Megasztár harmadik szériájának győztesével legújabb, Ördögi angyal című lemezének nótáit. Ugyanezen a napon egy órával Rúzsa Magdi Mars téri koncertjének kezdete után a Zanzibar játszik a JATE-klubban. – A Juhász Gyula pedagógusképző karnak lesz ezen az estén kari bulija, aminek időpontját már korábban kiválasztották.

Attól nem tartunk, hogy a másik koncert miatt kevesebben jönnek hozzánk, ugyanis megszondáztattuk a diákokat, kit szeretnének látni estjükön, így esett a választás a Zanzibarra. Biztos lesz olyan diák, aki Rúzsa Magdi koncertjére is megy, de a nagytöbbség biztosan hozzánk fog betérni, hiszen a zenekart külön az ő kérésükre szerveztük le erre az estére. Örülnék persze annak, ha lenne egy olyan weboldal, ahol naprakész információk lennének arról, hogy Szegeden mikor, hol és milyen együttesek lépnek fel, hiszen egy koncertet nem lehet egyik napról a másikra megszervezni– magyarázta Csaba Levente, a JATE-klub vezetője.

Még ha ezen a napon el is tud válni egymástól az egyetemi, illetve a városi közönség, pénteken komoly dilemma előtt állhatnak a koncertlátogatók. A város két pontján ugyanis – szintén egyórás eltéréssel – az Edda, valamint a Crystal zenél a szegedieknek. – Szerencsétlenül jön ki, hogy mindkét együttes koncertje egy napra esik, de sajnos ez tendencia, hogy amíg az év első két hónapjában alig-alig koncerteznek a zenekarok, márciusban egymást érik a különböző zenés rendezvények.

Ráadásul – nem tudni miért – majdnem minden zenekar Szegeden szereti kezdeni a turnéját – tudtuk meg Boros Gyulától. Az ifjúsági ház igazgatója elmondta, az Edda-turnét az együttes saját maga szervezte, a pénteki fix időpontban január végén állapodtak meg a felek.

– Ekkor körbetelefonálták a város különböző fellépőhelyeit, hogy lesz-e valamilyen koncert náluk, de akkor még nem volt a Crystal a képben – beszélt [namelink name="Boros Gyula"]. Az igazgató ettől függetlenül úgy gondolja, hogy amíg az Eddára inkább a rockkedvelő fiatalok, illetve az idősebb korosztály vált jegyet, a populárisabb zenét játszó és a Világok hangjai című legújabb lemezükkel koncertező Crystal sem marad majd rajongók nélkül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!