Szeged és környéke

2007.04.12. 16:19

Claudia Zorbas Szegeden hegedül

Claudia Zorbas hegedűestjét rendezik meg vasárnap 18 órától a Szegedi Zsidó Hitközség dísztermében (Gutenberg u. 20.). Ausztráliában, Brisbane-ben 1991-ben született ifjú muzsikus Bartók, Bizet, Mendelssohn, Mozart és Sarasate műveit játssza.

Claudia Zorbas hegedűestjét rendezik meg vasárnap 18 órától a Szegedi Zsidó Hitközség dísztermében (Gutenberg u. 20.). Zongorán közreműködik [namelink name="Tóth Mariann"]a, a műsorközlő [namelink name="Meszlényi László"]. Az Ausztráliában, Brisbane-ben 1991-ben született ifjú muzsikus Bartók, Bizet, Mendelssohn, Mozart és Sarasate műveit játssza. Claudia Zorbast rendkívüli tehetségnek tartják, mestere, Perényi Eszter szerint komoly jövő áll előtte. 2002 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendéke, 2003-ban első helyezést ért el az Országos Zathureczky Hegedűversenyen, tavaly megnyerte a Nemzetközi Telemann Hegedűversenyt Lengyelországban és a Lions Hegedűversenyt Franciaországban. Az utóbbi években világszerte koncertezik Sydney-től Salzburgig. Idén többek között a New York-i Carnegie Hallban és Berlinben ad hangversenyt. Bájosságát, törékeny alkatát, fantasztikus előadói képességeit Batta András, a zeneakadémia rektora, a századelő egyik legnagyobb magyar hegedűművészéhez, a Hubay mesteriskola első világsikert aratott növendékéhez, Geyer Stefiéhez hasonlította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!