Szeged és környéke

2007.04.25. 16:19

Elfogták a Raiffeisent robbantással fenyegető férfit

A rendőrség elfogott egy 54 éves szegedi férfit, aki – a feltételezések szerint – tegnap dél körül többször felhívta a Raiffeisen Bank Zrt. szegedi, Kárász utcai fiókját, és az alkalmazottakat az épület felrobbantásával fenyegette meg.

Bombariadó miatt a rendőrség tegnap délben lezárta a szegedi Kárász utca és a Széchenyi tér sarkán álló épület egy részét. A Raiffeisen Bank Zrt. fiókját kiürítették, a gyalogosforgalmat elterelték.

– Fél tizenkettőkor egy férfi telefonon felhívta a pénzintézetet, és közölte, két órán belül távirányítással felrobbantja a bankfiókot. A fenyegetést egymás után többször is megismételte – nyilatkozta lapunknak [namelink name="Tuczakov Szilvána"]. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a fiók épületét és a felette lévő lakások kiürítését haladéktalanul megkezdték.

Információink szerint a bank dolgozói a hang alapján már az első telefonbeszélgetésből rájöttek, hogy egyik, néhány perccel korábban távozott ügyfelük fenyegetőzhetett. A rendőrök pár perccel később a Széchenyi tér túlsó oldalán elfogtak és azonnal előállítottak egy férfit, valószínűleg a telefonálót. Ennek ellenére a kordont a kétórás „határidő" leteltéig nem szüntették meg. Közben az épületet átvizsgálták, nem találtak robbanószerkezetet.

A rendőrség sajtóreferense megerősítette, hogy egy személyt előállítottak, de ennél többet akkor még nem mondott.

A rendőrség valószínűleg a feltételezett tettes gyors elfogása és a kihallgatásakor elmondottak miatt nem terelte el sem a gyalogos-, sem a járműforgalmat, illetve a környező boltokat sem ürítették ki. A Kárász utca zsúfolt volt, mint ahogy a buszmegálló is a bank Széchenyi tér felőli oldalánál. A fiók dolgozói két óra körül térhettek vissza munkahelyükre, a rendőrség ezzel egy időben feloldotta a kordont.

A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség gyanúja alapján indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. [namelink name="Tuczakov Szilvána"] az esti órákban arról tájékoztatta lapunkat, hogy a délben elfogott 54 éves szegedi férfi beismerő vallomást tett. Ügyében néhány napon belül dönt a bíróság, addig szabadlábon védekezhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!