Szeged és környéke

2007.04.27. 16:19

Két egykori szegedi fenegyerek edzi a Lúzer FC-t

Mi történik, ha tizennégy focihoz nem értő két ballábas három hónapon keresztül tréningezik, hogy aztán megmérkőzzenek hazánk egyik legnépszerűbb labdarúgócsapatával, a Ferencvárossal? A kérdésre Lúzer FC címmel, a Viasat3 csatornán vetített műsor keresi a választ. A balfékek felkészítését két egykori szegedi kedvenc, Véber György és Urbán Flórián felügyeli.

Horváth Levente

Az új reality show-ban bizonyosan nem fog elővillanni átszabott női kebel, ugyanis kizárólag urak a sorozat főszereplői. Tizennégy önkéntes, akik korábban köszönő viszonyban sem voltak a labdával.

A vállalkozóból, munkanélküliből, költőből, mérnökből, hentesből, énektanárból lett focistajelölteket két egykori szegedi kedvenc, Véber György és Urbán Flórián edzi, tíz héten keresztül. A kemény tréningek és a felkészülési mérkőzések után a Ferencvárossal csapnak majd össze – amely korábban egyedüli magyar futballklubként bejutott a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe.

A két szakember számára már az első találkozáskor kiderült, hogy focianalfabétákkal van dolguk. Álmukban sem gondolták, hogy léteznek olyan férfiemberek, akik ennyire „antisportosak". – Fogalmuk sem volt erről a játékról – idézte fel első benyomásait Véber György, akit a valaha volt egyik legjobb szegedi focistaként tartanak számon a szakemberek.

Véber szerint a lúzerek valamennyien szeretni való emberek, bár néha náluk is elszakad a cérna. Az egyik forgatáson, a Hortobágyon, az angyali nyugalmú Béla úrból tört elő a csendes őrült. Az egyébként ötös pulzusszámmal közlekedő hentes összevissza vert egy csacsit.

A csodacsapatból az első edzés után a sima kocogástól is kidőltek néhányan, de később példás odaadással végezték a fizikai munkát. Igaz, a labdás gyakorlatoknál már többen is zavarba jöttek. A sérülések sem kerülték el a lúzereket, akik leginkább önmagukra veszélyesek. Történt, hogy az egyiküket, Nokit dekázásra buzdított egy bulvárlap. A suta mozgású fiatalember a második próbálkozáskor eltörte a térdkalácsát. Azóta nyakig gipszben, az oldalvonal mellől szurkol a társainak.

Az egyébként is színes társaság kapusa, Moshood egyenesen fekete. A nagy mókamesterként ismert Vébert kevesen tudják meglepni, a nigériai származású hálóőrnek sikerült. – Egy edzés után odajött hozzám, hogy van egy apróság, amiben segíthetnék neki – fogott a történetbe Véber. – Másnap a kezembe nyomott egy papírt, amit hazaérve olvastam csak el. Egy egy évre felfüggesztett, jogerős börtönbüntetésről szóló iratot tartottam a kezemben. Mint utóbb kiderült, Moshood tizennégy, táncosnak álcázott pakisztánit csempészett ki az országból, Hegyeshalomnál. Ez volt az ő „apró" problémája. Úgy beszélt a dologról, és olyan ártatlanul nézett, mintha csupán gyorshajtásért büntették volna meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!