Szeged és környéke

2007.04.29. 16:19

Tizenöt százalékkal emelkedik a csatornadíj

Megemeli a Szegedi Vízmű Zrt. a csatornadíjat május elsejétől. Tizenöt százalékkal drágul a szennyvízelvezetés és tisztítás díja. A cég az emelést azzal magyarázta, hogy az új szennyvíztisztító üzemeltetése jelentős költségekkel jár.

Többet kell fizetni a szennyvízelvezetésért május elsejétől Szegeden. A Szegedi Vízmű Zrt. 38 forinttal kér többet a lakosságtól köbméterenként, mint eddig. A cég ezt azzal magyarázta, hogy a közelmúltban átadott biológiai szennyvíztisztító és a kibővült csatornahálózat üzemeltetése jelentős pluszköltségekkel jár. Ezt jelenítik meg a csatornadíjban. Ami némileg csökkenti a vízmű költségét, az a vízterhelési díj. Ezt a felszíni vizekbe bocsátott szennyvíz után kell megfizetnie a szolgáltatónak, és ezáltal a fogyasztónak. Mivel az új szennyvíztisztítóról már az EU határértékek szerinti, tisztított víz kerül a Tiszába, így a vízterhelési díj nem nőtt.

A tavalyi évhez képest a vízdíj és az alapdíj három százalékkal emelkedett. Január elsejével a főmérős alapdíj havonta 391,08 forint, míg a vízdíj köbméterenként 150 forint. Ez május elsejétől nem változik. A szennyvízelvezetés és tisztítás díja emelkedik. Keddtől köbméterenként 290,28 forintot kell fizetni csatornadíjként. Ennél a tételnél ez 15 százalékos drágulást jelent. Összesítve, havonta a víz-, a csatorna- és a vízterhelési díj köbmétere 409,56 forintról 447,48 forintra emelkedik Szegeden, és ehhez még hozzájön a 391 forintos havidíj is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!