Szeged és környéke

2007.05.09. 16:19

Bombariadó volt a városi bíróságon

Bombariadó miatt három és fél órára kiürítették tegnap délelőtt a szegedi bíróság Széchenyi téri épületét. A környéket lezárták, a robbanószerkezetet kutyákkal kerestették. Semmit sem találtak.

– Azonnal hagyják el az épületet, bombariadó van! – kopogtatták végig a szegedi bíróság tárgyalótermeit és irodáit az intézmény biztonsági szolgálatának emberei tegnap délelőtt, nem sokkal 10 óra után. Az egyik bírósági alkalmazottal néhány perccel azelőtt közölte telefonon egy férfi: az épületben bombát helyezett el, ami egy óra múlva robbanni fog.

Bankban és városházán

A szegedi Raiffeisen bankban, valamint a makói városházán április 25-én volt bombariadó. Robbanószerkezetet egyik helyen sem találtak.  A Széchenyi téri épületet percek alatt kiürítették, a tárgyalásokat azonnal megszakították. A helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók kordonnal zárták le a bíróság környékét, és a forgalmat a mellékutcákba irányították. Nem járt az 1-es villamos sem, az utasokat pótló autóbuszok szállították. A robbanószerkezetet kutyákkal kerestették, de nem találtak semmit. A bírósági dolgozók, ügyvédek, ügyészek és a tárgyalásokra beidézett emberek a Széchenyi téri padokon üldögélve várták, hogy véget érjen az épület átvizsgálása, ahova délután fél 2-kor lehetett ismét bemenni. A kiesett idő miatt több tárgyalást elhalasztottak, amiket rövid határidőn belül terveznek bepótolni.

A Szegedi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást. Vizsgálják azt is, hogy van-e esetleges összefüggés a bombariadó, illetve egy olyan ügy között, amit tegnap tárgyaltak a bíróságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!