Szeged és környéke

2007.05.02. 16:19

Farkas László nem marad Fidelitas-elnök

Két év után lemond a Fidelitas szegedi csoportjának elnökségéről Farkas László. Az új elnököt és az elnökséget május 15-éig kell megválasztani.

Gonda Zsuzsa

Lemond a Fidelitas szegedi csoportjának elnökségéről [namelink name="Farkas László"]. A május 8-án esedékes tisztújítást még levezényli, de azon túl nem vállal politikai szerepet. Farkas két éve vezeti a szegedi csoportot, elnöksége alatt a tagok létszáma majdnem megduplázódott: hatvanról száztízre nőtt. A leköszönő elnök azzal indokolta döntését, hogy készülnie kell jogi államvizsgájára. Elődje, Sulyok Róbert egyébként szintén erre hivatkozott, amikor lemondott az elnöki posztról. Farkas célzott rá, hogy a csoporton belüli feszültségek is megkönnyítették a választást.

A Fidelitas az elmúlt időszakban megszervezte Áder János és Navracsics Tibor szegedi látogatását, tagjaiknak sportnapokat, sporthétvégéket rendeztek. Az ő ötletük volt az országos érdeklődést kiváltó plakátszedés, melynek során a parlamenti pártok ifjúsági szervezetei közösen tisztították meg Szegedet a választási hirdetményektől a szavazás után.

– Szép időszak volt, amit tudtam, megtettem. A közéletből nem akarok kivonulni, a Fidelitas-tagságom megmarad – fogalmazott [namelink name="Farkas László"]. Hozzátette: elképzelhető, hogy évek múlva visszatér a politikához, de csakis városi szinten.

A szegedi Fidelitasnak május 15-éig kell megválasztani az új elnököt és az elnökséget. Farkas egyébként mostanáig nem közölte döntését a tagsággal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!