Szeged és környéke

2007.05.24. 16:19

Hiszékenysége áldozata lett Bözsike néni

Százezer forintját lopta el egy 85 éves szegedi asszonynak az a fiatal nő, aki tegnap reggel azzal csengetett be a néni tarjáni lakásába, hogy pénzt hozott neki.

Kiss Gábor Gergely

– Azt mondta, a felújításért több pénzt fizettünk, mint amennyit kellett volna, és a különbözetet hozta vissza – idézte fel könnyes szemmel a történteket Bözsike néni, az egyik újraszigetelt és festett tarjáni négyemeletes, téglablokkos ház előtti padon. A 85 éves nyugdíjashoz tegnap délelőtt csengetett be egy fiatal, magas, barna hajú nő: egy húszezrest lebbentett meg a néni szeme előtt, majd 100 ezer forinttal rövidítette meg áldozatát.

– Azt magyarázta, a pénzből adjak neki vissza, de a kezem ügyében csak néhány forint volt. Mondta, ez nem elég, ezért a belső szobába mentem, ahol a megspórolt pénzemet a szekrényben, egy kabát zsebében tartottam – mesélte Bözsike néni. Az idős néni elmondta, a magyar nyelvet nehezen beszélő nő követte őt, de akkor még nem gondolt semmi rosszra. – A kabátból csak az aprót szedtem ki, de ez sem volt elég neki, ezért távozott. Nem tudom, hogy nyúlhatott bele a zsebbe, de fél órával később, mikor újra ellenőrizni akartam a pénzemet, már nem volt a helyén – sopánkodott a nyugdíjas asszony, miközben zsebkendője szélét markolászta.

Bözsike néni nem tudott magyarázatot adni arra, miért engedte be az ismeretlent, akit eddig soha életében nem látott. A ház lakói szerint is mindig óvatos, félős néni elmondta, három zár van az ajtaján, csengetésre mindig csak a kisablakot nyitja ki, nem tudja, hogyan bízhatott meg ebben a nőben. – Elhittem neki, hogy tényleg pénzt hozott – bökte ki végül. Sírdogálva mondta, a százezer forintot hosszú évek alatt gyűjtötte össze. – Ilyen korban már a halálra is gondolnia kell az embernek – magyarázta csüggedten, mire is használta volna fel az összeget.

A néni elmesélte, nincsen senkije, így nem is tudott kihez fordulni segítségért, és az esetről a rendőrséget sem akarta értesíteni. – A pénz már... illa berek, nádak, erek! – mondta szomorúan.
A Szegedi Rendőrkapitányságra végül szociális gondozója, Kakusziné Margó telefonált: hátha egyszer mégis rendőrkézre jut a tolvaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!