Szeged és környéke

2007.05.31. 16:19

Megnyitották Szegeden az ünnepi könyvhetet

Soha nem látott könyvkínálat várja a könyvbarátokat a tegnap megnyílt könyvhéten. Idén először lapjaink kiadója külön pavilonnal vesz részt a könyvünnepen.

Farkas Csaba

[namelink name="Solymos László"], Szeged alpolgármestere köszöntötte tegnap a Dugonics téren összegyűlt olvasókat. A könyvkínálat óriási – idén 350 kötet jelent meg a könyvhétre, s közülük harminc szegedi kiadóknál. A szegedi könyvünnepet Podmaniczky Szilárd író, lapunk volt munkatársa nyitotta meg.

Szegedtől Szegedig
Ma, pénteken délután 6-kor mutatják be a Szegedtől Szegedig antológiát a Somogyi-könyvtárban; a Bába Kiadó gondozta antológiában évről évre sok szegedi, Csongrád megyei szerző szerepel. Kihirdetik a könyvkiadási pályázat eredményét. Az év könyve-díjat [namelink name="Solymos László"] alpolgármester és [namelink name="Péter László"], a szakmai bíráló bizottság elnöke adja át.
 Miben más az idei könyvhét, mint az eddigi összes? Abban, hogy most először lapunk is külön pavilonnal szerepel a Dugonics téren. Szakácskönyvünk nagy sikert arat. – Ajándékba lesz, Németországba küldjük – mondta érdeklődésünkre az egyik vevő, Szepsy Eleonóra, egyébiránt ismert szegedi költő. Kiadónk pavilonjában lapunk több munkatársának kötetei is kaphatók. A Fókusz Könyváruház pavilonjánál nagy volt a tolongás, már a megnyitó idején. – A Szép versek, s a Körkép 2007-es kötetéből máris sokat vittek, és fogy Szerb Antal A harmadik torony című műve is – mondta Molnár Imréné üzletvezető. Erdélyi kiadók is jelen vannak a Dugonics téren.

S hogy egy olvasó mennyit szánhat a könyvheti bevásárlásra? – Én történetesen öt-tízezer forintot – mondja az egyetemista Turi Tímea. Nádasdy Ádám költő-nyelvészprofesszor új kötetét máris megvette – és ez még csak a kezdet.


A mai program

Százszorszép Gyermekház, 14.00: Papp Mária Egy nyár az aranyszárnyú tündér földjén című mesekönyvének bemutatója
Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtára, 16.00: A Jerney János Általános Iskola és a Dolce Művészeti Iskola színjátszó csoportja bemutatja a Bajusz vagy valami ilyesmi című darabot; a Könyvkirály című vetélkedő eredményhirdetése
Dugonics tér, 16.00: Deszki fiatalok népzenei műsora
Dugonics tér, 17.00: Pomogáts Béla A szellem straté-
giája című kötetét dedikálja a Romániai Könyves Céh pavilonjánál
Dugonics tér, 17.30: A Király-König Péter Zeneiskola klarinétegyüttesének műsora
Dugonics tér, 18.00: Balázs Péter és [namelink name="Lengyel Tibor"] zenés műsora
Somogyi-könyvtár, I. emeleti folyóirat-olvasó terem, 18.00: A Szegedtől Szegedig című antológia bemutatója; a könyvkiadási pályázat eredményhirdetése; az Év könyve díj átadása; a Könyvkirály olvasásnépszerűsítő verseny győztesének bemutatása 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!