Szeged és környéke

2007.05.10. 16:19

Oberfrank Margit lányainak gyűjtenek a volt játékostársak

Számlát nyitottak a közelmúltban elhunyt Oberfrank Margit kislányainak az Áll az alku egykori játékosai. Oberfrank Gézának, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi zeneigazgatójának lánya tavaly súlyos betegen játszott a vetélkedőn.

Gonda Zsuzsa

Oberfrank Margit gyermekeinek gyűjtenek a TV 2-n korábban futott Áll az alku című vetélkedő játékosai, több mint százan. A 37 éves Margit tavaly júniusban súlyos betegen játszott a műsorban, akkor elmondta: rákos, két hónapig volt kórházban, ahol többször megmentették az életét.

Gundel Takács Gábor műsorvezető az adásban úgy fogalmazott: Margit példa rá, hogy a betegségnek nincs olyan pontja, ahonnan ne lenne visszaút. Margit idén tavasszal elhunyt. Két gyermekét azóta unokatestvére, Ober[namelink name="frank Péter"], a Szegedi Nemzeti Színház korábbi zenei igazgatója neveli (a gyerekek nagyapja, Oberfrank Géza a 80-as években töltötte be ugyanezt a posztot).

A két kislány részére számlát nyitottak a korábbi játékosok. Mindenki annyit utal rá, amennyit tud, de „külsősök" segítségét is elfogadják. Az akció egyik ötletadója a szegedi Trindle Ágnes, aki Margitot nem csak a műsorból ismerte, korábban a szegedi Radnóti gimnáziumban osztálytársak voltak.

Számlaszám

A gyerekek részére gyámjuk nevén nyitottak számlát. A számlaszám: MKB 10334351-49010013. – Már akkor is jellemző volt rá az a fanyar humor, amivel a tévében is megnevettetett miket. Budapesti lányként nehezen illeszkedett be Szegeden, de a színházat imádta, iskola után rendszeresen oda járt.
Margitot az Áll az alku játékosai optimizmusáért szerették. Betegségéről is reménykedve nyilatkozott. Meggyógyulok – írta játékostársainak nem sokkal a halála előtt. – Mi elhittük neki – mondta Ágnes, aki többször találkozott Margit lányaival is, a 3 éves Fédrával és 14 éves Petrával. – Egyedül, apai segítség nélkül, de szépen nevelte őket – fogalmazott.

Az egykori játékostársak között ma is erős az összetartás, és Margitot különösen szerették. A gyűjtéssel egyrészt ezt szeretnék kifejezni, másrészt megpróbálják megkönnyíteni a gyerekek életét.

– Tudom, hogy sok olyan család van, amely egy tragédia miatt elveszti a biztonságot. Ezeknek a gyerekeknek tudunk segíteni, hát megtesszük. Ezzel más csapatokat, közösségeket is szeretnénk arra ösztönözni, hogy törődjenek egymással. Margit temetésén körülbelül húszan voltunk a csapatból. Utána két-három órát beszélgettünk róla. Megrázó volt.
A gyerekek gyámja, a Gödön élő Ober[namelink name="frank Péter"] meghatónak nevezte a kezdeményezést. – Jólesik, hogy Margit ilyen emlékeket hagyott maga után, és hogy ennyi barátot szerzett a televíziós szerepléssel.
Ober[namelink name="frank Péter"] azt mondta, a két kislány már megnyugodott. Egy nagy család vigyáz rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!