Szeged és környéke

2007.05.15. 16:19

Vonatos variációk, átszállással

Várhatóan július végére épül meg a Ferihegy 1-es terminál vasúti megállója. A fővárosi repülőtéren a Nyugati pályaudvarról Cegléd felé induló, illetve a ceglédi vonalról a Nyugati pályaudvarra közlekedő, menetrend szerinti elővárosi vonatok állnak majd meg augusztus elsejétől.ez azt jelenti, hogy Szegedről vonattal továbbra sem juthatunk el közvetlenül Ferihegyre.

Horváth Levente

Ferihegy megálló néven idén januártól épül a vasúti állomás a nemzetközi repülőtér 1-es terminálja mellett. Az új gyalogos felüljáró tartószerkezete már elkészült, hamarosan beemelik az áthidaló elemeket, elvégzik a kétoldali utasperon és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítását is.

Ferihegyen csak a Nyugati pályaudvarról Cegléd felé induló, illetve a Ceglédről a Nyugati pályaudvarra közlekedő elővárosi vonatok állnak majd meg. – A távolsági és az IC-járatok nem érintik majd a repülőteret, oda csak az elővárosi vonatokkal lehet eljutni. Ezek félórás gyakorisággal járnak majd – mondta el lapunk érdeklődésére Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

A munkálatok idején olcsóbb a pótjegy

A Budapest és Szeged között közlekedő vonatok menetideje pályakorszerűsítési és állomás felújítási munkálatok miatt május 9-éig hosszabb volt. A munkálatok idején a Budapest és Szeged között közlekedő IC-járatokra kedvezményes áron, 130 forintért lehetett pótjegyet váltani. A jelenlegi vágányzári menetrend miatt 500 forint helyett 350 forintba kerül a pótjegy – tudtuk meg a MÁV szóvivőjétől. Mindez azt jelenti, hogy augusztus elseje után háromféleképpen juthatunk el vonattal Szegedről Ferihegyre. Amennyiben nem szeretnénk a vonatjegyen kívül pluszköltséggel megterhelni a pénztárcánkat, akkor egy átszállással, Ceglédről érhetjük el a repülőteret. Egy másik variáció szerint a szegedi intercityvel a Nyugati pályaudvarig utazunk, ahol egy Cegléd felé közlekedő elővárosi vonatra kell felszállnunk. Mivel a Ferihegy a Nyugatitól a húsz kilométeres díjövezetbe esik, így a teljes, másodosztályú jegyért hozzávetőleg 300 forintot kell fizetnünk. A harmadik megoldás sokak számára ismert, hiszen a legtöbb szegedi idáig is így közelítette meg a repülőteret: Szeged–Budapest gyorsvonatról Kőbánya-Kispesten kell leszállni, ahonnan a 93-as járat húsz perc alatt visz el a Ferihegy 1-es terminálig. Ferihegy 2-re is eljuthatunk közvetlen busszal: a 200-as járat huszonöt perc alatt ér oda. Ebben az esetben 230 forint lesz a pluszköltségünk – jelenleg ennyi az egy utazásra érvényes vonaljegy ára a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!