Szeged és környéke

2007.06.20. 16:19

A külföldi pop, meg a nyolcvanas évek

Megjöttek az eredményei az első szegedi zenei felmérésnek, melyet a Rádió 88 szervezett. Az ötletgazdák legnagyobb meglepetésére a hazai modern muzsika nem túl előnyös helyen végzett, míg az Edda például elvitte a pálmát.

Gáti Katalin Teodóra

– Nagyon jó zenéket szeretnek a szegediek – mondja Nacsa Norbert, a Rádió 88 zeneigazgatója, aki már több mint 16 éve lovagol lemezeket. – A teszt alapján úgy fest, hogy a modern zenék közül inkább a külföldieket kedvelik a városban, míg a magyar számok közül a 80-as évek hódít.
A felmérést azért szervezte a helyi rádió, hogy megtudja, mely zenéket hallgatnának legszívesebben a szegediek – nem titkolt szándéka, hogy a jövőben kizárólag ezeket játssza. Több százan mentek el a Belvárosi moziba, a zenei tesztelés úgy zajlott, hogy Nacsa Norbert és [namelink name="Tóth Péter"], a Rádió 88 stúdióvezetője pár másodperces részleteket játszott le a jelenlévőknek, akik 1–5-ig pontozták a számokat. 420 ilyen apró zenei szeletet kellett értékelni. Szegeden eddig hasonló felmérés még soha nem készült.

– Eddig csak a kívánságműsorunk alapján és egy-egy internetes szavazás során tudtuk nagyjából megsaccolni, hogy milyen zenét hallgatnak szívesen a szegediek, ez azonban korántsem volt pontos felmérés. Ez a teszt azonban világosan rámutat, hogy milyen számokat kell játszanunk. Kétségtelenül leszerepeltek a kortárs hazai muzsikák, ami egy kicsit azért szomorú, mert némelyik jobb sorsra érdemes. Tervezünk egyébként még hasonló megmozdulásokat: negyedévente teszteljük a szegedi zenei ízlést, mindig különféle módszerekkel. Így, azt gondolom, a rádiós piacon egyedülálló módon szolgálhatjuk ki a hallgatóinkat – magyarázta Nacsa Norbert.


Szeged Top 10 külföldi:
1. Bonnie Tyler – Holding Out For A Hero
2. Eurythmics – Sweet Dreams (Are Made Of This)
3. David Guetta – World Is Mine
4. Israel Kamakawiwo'ole – Over The Rainbow
5. Armand Van Helden – My My My
6. Gabrielle – Dreams
7. Cuba Club – Cuba
8. ATB – Let U Go
9. Juanes – La Camisa Negra
10. Alphaville – Forever Young

Szeged Top 10 hazai:
1. Edda – Kör
2. Crystal – Te vagy a jel
3. Bikini – Ki visz haza?
4. Tankcsapda – Örökké tart
5. Bonanza Banzai – Induljon a banzáj
6. Tankcsapda – Mennyország tourist
7. Magna Cum Laude – Vidéki sanzon
8. Roy – Az otthon itt van
9. Sugarloaf – Ragga II.
10. Gáspár Laci – Sosem vagy egyedül 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!