Szeged és környéke

2007.06.01. 16:19

Focistadion és rendezvénycsarnok épülne az SZVSE-pályán

A Szegedi VSE tradicionális és érzelmi okokból nem akarta eddig értékesíteni a frekventált helyen elterülő ingatlanját. Az elnökség nem szeretné, ha a klub eladósodna, ezért eladná a területet. Ehhez egyesületi közgyűlési határozat kell.

Cs. Gát László

A Szegedi VSE tradicionális és érzelmi okokból nem akarta eddig értékesíteni a frekventált helyen elterülő ingatlanját. Az elnökség nem szeretné, ha a klub eladósodna, ezért eladná a területet. Ehhez egyesületi közgyűlési határozat kell. A 3,8 hektáros ingatlant csak sportcélra lehet hasznosítani: többek között labdarúgó-stadion épülne az SZVSE-pályán.

Fennállásának egyik legfontosabb ülése előtt áll a Szegedi VSE közgyűlése. A hetvenhat tagú testület a 3,8 hektáros sporttelep sorsáról dönt kedden.

Az elnökség szerint az egyesület túlélése hosszú távon nem biztosított. A MÁV Zrt. tíz éve még milliókkal támogatta az egyesületet, ám ez az összeg egyre csökkent, majd a pénzbeli szponzorráció öt-hat éve meg is szűnt. A klub nehéz gazdasági helyzetbe került. Ezen már az sem segít, hogy a MÁV tulajdonában lévő felépítményeket az egyesület ingyen használhatja.

Huszár Zoltán, a Szegedi VSE elnöke elmondta, nagyon nehezen tudják fenntartani a túlméretezett létesítményt. A költségek emelkedése és a gazdálkodási nehézségek elgondolkodtatták a harmincmillió forintos költségvetésű egyesület elnökségét. A vezetés mindenképpen azt szeretné, ha az öt szakosztályos klub nem adósodna el, és továbbra is sportolhatnának a gyerekek és a fiatalok az SZVSE-ben.

– Néhány éve a földtulajdon cseréjén, értékesítésén gondolkodunk. Több verzió is felmerült az elnökségben, de a legjárhatóbb útnak az a koncepció bizonyul, amelyben a város, a Szeviép Zrt. és az SZVSE kötne szerződést – jelentette ki az elnök, aki cáfolta, hogy bevásárlóközpont épül a pályák és a csarnokok helyén. Ezt azzal indokolta, hogy az ingatlant csak sportcélra használhatja a befektető. A verzió szerint sport- és rendezvénycsarnok, valamint nyolcezres labdarúgó-stadion épülne a sporttelep területén.

A Szegedi VSE alapszabálya szerint az egyesület ingatlanvagyonát csak a közgyűlés jóváhagyásával lehet megterhelni, elidegeníteni, elcserélni. Ha a közgyűlés az előbb említett verziót támogatja, akkor az elnökség megkezdheti a hivatalos tárgyalásokat az ingatlanértékesítésről. Huszár szerint, ha a közgyűlés támogatja az elnökség előterjesztését, az az SZVSE túlélését eredményezi. A tervek szerint az egyesület Szeged másik helyén ingatlantulajdont szerezne és pénzt is kapna a további stabil működéshez. Azt egyelőre nem árulta el az elnök, hogy hol képzelik el a folytatást. Annyit mondott: jó helyre kerülne az öt szakosztály, stabil otthona lenne az egyesületnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!