Szeged és környéke

2007.06.20. 16:19

Hárman még Orbán levelét várják

Lázár János tegnap közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a Fidesz vezetése meghosszabbította a választókerületi elnöki mandátumát. Információink szerint már Nógrádi Zoltán, Kalmár Ferenc és Vincze László is megkapta a megbízólevelét Orbán Viktortól. Bodó Imre, Farkas Sándor és Martonosi György ügyében viszont még nem született döntés.

Szabó C. Szilárd

Lezárult a Fideszben a választókerületi elnöki posztok felülvizsgálata a Magyar Rádió értesülése szerint. Orbán Viktor pártelnök több mint húsz helyi vezetőt váltott le. A legtöbb választókerületi elnöki poszt Heves megyében cserélt gazdát – ahol hat választókörzetből ötnek lesz új irányítója –, de sok vezetőtől búcsúztak el Budapesten is.

Csongrád megyében hét választókerület van. A tavalyi parlamenti választásokon öt-kettő arányban nyertek a kormánykoalíció jelöltjei. A Fidesz szervezetében kulcsszerepet játszó választókerületi elnökök megbízásának legtöbbjét még 2004–2005-ben osztotta ki Orbán Viktor olyan alapon, hogy a helyi vezetők lettek egyben a párt országgyűlési képviselőjelöltjei is. A pártelnök már tavasszal egyértelművé tette, hogy a májusi tisztújítás után felülvizsgálja a megbízásokat. A rádió információja szerint a döntésben, hogy ki kap újra bizalmat, és kit cserélnek le, csak az egyik szempont volt a választási eredmény, a teljesítmény, a helyben végzett munka mellett azt is figyelembe vették, mennyire fogadják el választókerületében az elnököt.

Lapunk úgy tudja, a vásárhelyi polgármester, [namelink name="Lázár János"] mellett már [namelink name="Nógrádi Zoltán"] mórahalmi polgármester, országgyűlési képviselő, [namelink name="Kalmár Ferenc"] szegedi önkormányzati képviselő és [namelink name="Vincze László"] csongrádi parlamenti képviselő is megkapta a megbízólevelét Orbán Viktortól. [namelink name="Bodó Imre"] tiszaszigeti polgármester, [namelink name="Farkas Sándor"] szentesi parlamenti képviselő, frissen megválasztott megyei Fidesz-elnök és [namelink name="Martonosi György"] maroslelei polgármester ügyében viszont még nem született döntés. A posztjukon maradó elnökök két évre kaptak bizalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!