Szeged és környéke

2007.06.12. 16:19

Hét év Lasancznak

Megváltoztatta a Csongrád Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla Lasancz Tibor Csongrád megyei vállalkozó ügyében.

Megváltoztatta a Csongrád Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla Lasancz Tibor Csongrád megyei vállalkozó ügyében, akit többek között folytatólagosan, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, hitelezési csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétségében mondtak ki bűnösnek első fokon. A táblabíróság a vádlott bűnösségét további húsz esetben találta megállapíthatónak.

A vádlott egyéni vállalkozóként zöldség-gyümölcs felvásárlással, értékesítéssel foglalkozott már a 90-es évek elején is, majd hat évvel később Ruzsán kft.-t hozott létre. A társaság bel- és külföldön is kiterjedt piaci kapcsolatokkal rendelkezett, mintegy 300 őstermelővel és beszállító céggel állt összeköttetésben. A vádlott beszállítóinak előbb azonnal, készpénzben, majd 1999-től tizenöt-harminc napos határidővel fizetett. A kifizetésekben ezután rendszeresnek mondható csúszások következtek be, ami egyre súlyosbodott. A vádlott ezért magánszemélyektől kért kölcsön, illetve hitelt vett fel. Ez sem segített rajta, így Lasancz Tibor fiktív bel- és külföldi értékesítésekre vonatkozó számlákat kezdett kiállítani, végül 2001. december 20-án otthonából ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség a férfit 2004 áprilisában Csengődön fogta el. Lasancz Tibort 2006 decemberében első fokon a Csongrád Megyei Bíróság hét év börtönre ítélte, ami ellen az ügyész bűnösség megállapítása és az ítélet súlyosbítása érdekében, míg a vádlott és védője enyhítés, és bizonyos vádpontok esetében felmentés végett nyújtott be fellebbezést. Bár a táblabíróság a vádlott bűnösségét további húsz esetben találta megállapíthatónak, a büntetési tétel nem változott: a férfit jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!