Szeged és környéke

2007.06.07. 16:19

Ötszáz napot élt a Casinó

A szegedi Virág Casinó nem működik tovább, egy részét máris visszacsatolták a cukrászdához. A Virág Cukrászda Kft. úgy döntött, hogy felbontja a bérleti szerződést. A cégvezető arra hivatkozott, hogy vissza akarja állítani a cukrászda régi fényét. A városban öt nagy kaszinó maradt.

Cs. Gát László

Bezárt a Virág Casinó Szegeden. A Kelemen utcai bejáraton az üzemeltető, Segafost Kft. közli törzsvendégeivel, hogy a hónap elejétől a kaszinó megszűnt. Aradi István rendszeres vendég volt a szerencsejáték-barlangban. Értetlenül állt az ajtóban tegnap délben. Széttárta karját, elolvasta az ablaküvegre ragasztott papírt, sajnálatát fejezte ki, és sarkon fordult. Más törzshelyet keres játékszenvedélye kielégítéséhez.
Miközben kollégánk fotózott, odakiáltott egy ember: – Azt kérdezzék meg, hogy miért nyelték le a jackpotot! – ezzel tovább állt és nem volt hajlandó bővebb felvilágosítást adni.

Jackpot

A jackpot bónusznyereményt jelent. Előre senki nem tudja, hogy mennyi lesz a jackpot, mert az értékét egy gép sorsolja ki. A jackpot függ az induló összegtől és hogy a rendszert hogyan állították be. Minél többen játszanak annál nagyobb lesz az értéke. A futó feliratokon a jackpot pillanatnyi összegét jelzik. Ez a Virág Casinó bezárásakor valamivel több volt, mint négymillió forint. A jackpot elnyerését hatalmas hangeffektus jelzi.

Frányó Zoltán, a Virág Casinó igazgatója telefonon elmondta, hogy „nem nyelte le senki a nagy jackpotot", bár az tény, hogy a nagy nyeremény még nem talált gazdára. – Tavaly a nagy jackpot kétszerese ment ki összesen a napi jackpotokban – mondta az igazgató. Hozzátette: sajnálja, hogy bezárt a kaszinó, hiszen semmi probléma nem volt az ötszáz napos nyitva tartás alatt.

Ezért is érte váratlanul a szerencsejáték szerelmeseit a zárás híre. A bennfentesek ugyanis tudták, hogy ötéves szerződést kötött a Virág Casinót működtető Segafost Kft. a bérbeadó Virág Cukrászda Kft.-vel. A cég ügyvezető igazgatójával, György Attilával tegnap a cukrászda teraszán találkoztunk. Elmondta: a Virág Cukrászda Kft. döntött úgy, hogy felbontja a bérleti szerződést. Nem volt könnyű döntés, hiszen bérleti viszonyt felbontani nem egyszerű dolog, és sokba kerül. Azt nem árulta el, hogy mennyit kellett fizetniük a Segafost Kft.-nek.

Öt maradt

Eddig hat nagy kaszinó működött a városban – ebből csak öt maradt. Három a belvárosban, kettő pedig más városrészekben található. Információnk szerint a Virág Casinót működtető cég Szegeden új helyen tervezi kaszinó nyitását.

– Bő egy év után beláttuk, hogy nem kellett volna a cukrászda egy részét bérbe adni. A bérleti díj bevételünk hét-nyolc százalékát tette ki, ami elenyésző. Azzal, hogy száz személyesre szűkült a cukrászda benti része, sok vendéget veszítettünk. Ez így nem mehetett tovább, ezért felülvizsgáltuk előző döntésünket és arra jutottunk, hogy visszaállítjuk a cukrászda régi fényét – magyarázta György Attila.

Az ügyvezető igazgató és munkatársai nem tétlenkedtek, hiszen máris megnyitották a cukrászda két kaszinós terméből az egyiket. Ezáltal kétszázötvenre nőtt a Virág befogadóképessége. A zöld szalont, vagyis a hátsó termet csak ősszel nyitják meg. A cégvezető annyit árult el, hogy a cukrászda profiljának megfelelő vendéglátóegységet terveznek erre a részre. A részleteket egyelőre titokban tartják.


Nehéz kezdet

A Virág Casinót hosszú huzavona után nyithatta ki a Segafost Kft., mivel nehezen kapta meg az engedélyeket. Tavaly január 17-én léphetett be először az első játékos a Virág cukrászda egykori zöld szalonjából kialakított kaszinóba. Megteremtődött a törzsgárda, és minden különösebb esemény nélkül működött a szerencsejáték-barlang. A nyitáskor több városlakó ugyan felháborodott, mondván, a városképi jelentőségű épületben nincs helye a kaszinónak. Egy idő után a hangok elcsitultak. Az emberek megszokták, és többé nem volt téma a kaszinó. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!