Szeged és környéke

2007.06.27. 16:19

Rózsamámor Szőregen

Tegnap már ácsolták a színpadot, állították a több ezer négyzetméternyi sátrat – Szőregen izgatott készülődéssel várják a rózsaünnepre a vendégeket.

Az idén minden korábbinál több programmal várják a rózsa szőregi szerelmesei – és termesztői – vendégeiket az e hétvégi, háromnapos rózsaünnepre, amely már a kilencedik a sorban. Tegnap ácsolták a színpadot, amelyen zenekarok, énekesek, színjátszók, táncosok lépnek majd fel, köztük a Zsomboy's együttes pénteken este, Boban Markovicék vasárnap, a közbeeső napon, szombaton pedig szuperbuli lesz Lajcsival és sztárvendégeivel, Emilióval, Tóth Gabival, Rácz Gergővel, Baby Gabival, Solymos Tónival. Építették tegnap a sátrakat is, hogy még esőben is élvezni lehessen a hagyományos ünnep minden programját.

A fő attrakció az idén is a karneváli felvonulás lesz szombaton délután fél 6-tól, amelyen több százezer rózsaszállal díszítik az ünnepi menetet.

Utána ismét, mint minden évben megválasztják a Rózsakirálynőt. Információnk szerint hat szőregi fiatal és szép, ráadásul a rózsatermesztésben sem járatlan lány közül kell választani a zsűrinek, akire aztán a szegedi polgármester adja föl a koronát. Az ünnep napjain másféle választásokat is bonyolítanak a rózsa hazájában: kiderül, ki Szőreg legkedvesebb szomszédasszonya, melyik a legszebb elő- és belső kertje.

A rózsaünnepi forgatag közben a vendégek sokat megtudhatnak a rózsatermesztés titkairól, megnézhetik az ország első rózsamúzeumában az évszázados tárgyi és írásos emlékeket, a Somogyi-könyvtár kiállításán, a képzőművészeti és fotótárlaton, valamint a valóságban is megcsodálhatják a mesés rózsákat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!