Szeged és környéke

2007.06.12. 16:19

Szili Katalin Szegeden

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke tegnapi szegedi látogatásának első felét a gazdaság szereplőinek szánta.

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke tegnapi szegedi látogatásának első felét a gazdaság szereplőinek szánta. Előbb látogatást tett a Medikémia Zrt. és a Tornádó Internationál Kft. üzemeiben, majd a kereskedelmi és iparkamarában a megye legjelentősebb vállalati vezetőivel konzultált. A házelnök közbenjárását ígérte ahhoz, hogy a kamarák visszakerülhessenek a területfejlesztési tanácsok döntéshozó testületeibe, hogy az államreform keretében hatósági jogköröket kapjanak, valamint hogy a társadalmi érdekegyeztetésben nagyobb súllyal vegyék figyelembe a gazdasági érdekképviseletek véleményét. A találkozó végén a 93 éves Rátkai Sándor szegedi papuccsal ajándékozta meg a parlament elnökét.

Szili Katalin a városházán találkozott a szerb parlament elnökével, Oliver Duliccsal, akinek ez volt megválasztása óta az első hivatalos külföldi látogatása. Megállapodtak abban, hogy a három évvel ezelőtt Szegeden aláírt toleranciaprogramot folytatják és elmélyítik. Ez év második felében kulturális vegyes bizottságot állítanak fel és keresik a gazdasági együttműködés lehetőségeit is. Elhatározták azt is, hogy ezután félévente találkoznak. Dulics szívélyesnek mondta a beszélgetést, amit Szili Katalinnal és [namelink name="Botka László"] polgármesterrel folytatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!