Szeged és környéke

2007.07.10. 16:19

Biztosított gyerekek

Már négy éve, hogy minden gyerekre – három és tizennyolc éves kor között – automatikusan köt az állam baleset-biztosítást.

Dombai Tünde

Minden gyereknek, aki betöltötte a harmadik életévét, az állam automatikusan köt baleset-biztosítást. Az adatokat negyedévente frissítik. Négy évvel ezelőtt még négy, idén már csak egy biztosítóval szerződött a Pénzügyminisztérium, egy gyerek biztosítása korábban 220 forintba került, most 53 forint évente fejenként. A gyerekeket egy közös kötvényben tartják nyilván, jelenleg 1,7 millió a teljes létszám, az ő biztosításuk az idei évre közel százmillió forint. Schaub Erika, a Generali-Providencia Zrt. csoportvezetője elmondta, minden újabb biztosítás megkötésekor tájékoztatnak az ingyenes állami baleset-biztosításról. A károk megtérítésekor beszámítják, akkor is, ha az ügyfél nem tudott róla.

Eddig körülbelül minden harmadik jogosult vette igénybe a kártérítést. A biztosító haszna a kezelési költség, a befolyt díjat szinte teljes egészében kifizetik a károk enyhítésére.

Az ingyenes biztosítás csonttörésre, maradandó egészségkárosodásra és baleseti halálra fizet. A pénzintézet bármelyik fiókjában érvényesíthető a kárigény harminc napon belül. A biztosító két évre visszamenőleg is helytáll. A jogosultsághoz magyarországi lakcímet, az édesanya nevét és a gyerek életkorát kell okmányokkal igazolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!