Szeged és környéke

2007.07.27. 16:19

Bombasiker a Marica grófnő premierjén

Eszenyi Enikő rendezésében, Lukács Gyöngyi címszereplésével óriási sikerrel mutatták be péntek este a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán a 125 éve született Kálmán Imre népszerű operettjét, a Marica grófnőt.

A sok izgalom után tegnap este bombasikert aratott a Dóm téren Kentaur látványos díszletében a Marica grófnő. Az operett táncos-komikusa, Nagy Ervin – aki két nappal korábban bokaszalag-szakadást szenvedett a próbán – a premieren is ugyanúgy játszott, mint a csütörtöki főpróbán: mankóval és kerekes székben. Mivel péntek reggelre újra bedagadt a bokája, Eszenyi Enikő úgy döntött: marad az átrendezett verziónál, és a dialógusokban is szellemesen reagáltak a balesetre. A közönség ünnepelte a szereplőgárdát: a Maricaként operettet először éneklő világhírű dívát, Lukács Gyöngyit, Szeged egykori kedvencét, a négy évtized múltán visszatérő Lehoczky Zsuzsát, Király Leventét, a Nemzet Színészét és a tehetséges fiatalokat. Silló István karmester dirigálásával a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a fesztiválkórus, valamint a szegedi táncosok is hozzájárultak a sikerhez.

Premiertoalettek vörös topánnal

Van, aki kettőt tart belőle, más tegnap vásárolta. Piros cipőben érkeztek a hölgyek a pénteki Marica grófnő premierre. Egy fiatalasszony szegedi papucsot húzott.

Régi, új, kölcsön, pántos, csatos, szalagos – piros cipő változatok a pénteki Marica grófnő bemutatóról. A Szegedi Szabadtéri Játékok és lapunk felhívására sok hölgy döntött úgy: felülvizsgálja az előre elképzelt premiertoalettet, és a piros topánka köré újratervezi öltözékét.
– Nem vettem és nem kértem kölcsön, volt otthon piros cipőm. Legutóbb farsangkor viseltem, amikor piros jonatán almának öltöztem – mondta az üllési Bezdány Zoltánné. Kertész Renáta egyik kedvenc színe a piros, de nem biztos, hogy péntek estére is ezt választotta volna. A lapunkban olvasottak azonban meggyőzték: a piros a nyerő. Mindkét hölgy múzeumi belépőt kapott, a Rejtett szépségek című kiállítást nézhetik meg másodmagukkal.

Miklós Anikó 1500 forintért vett pipacsszín cipellőt, Luczó Andrea négyezer forintot áldozott egy sötétebb piros darabra, kimondottan a játék kedvéért. Luczóék tizenegyen érkeztek az előadásra. Színház után akár focimeccset is játszhatnánk – viccelődtek. A Kertváros vendéglő vacsorameghívását nyerték.

Kószóné Móni két pár vörös lábbelit is birtokol – szeretne almazöldet és kéket is – egyiket tegnap lánya, Horváth Nikolett viselte.
– Rajtam piros melltartó van, az nem számít? – próbálkozott valaki, de nem ellenőriztük, mert vörös fehérneműért nem járt boríték. Más azzal érvelt: két lábán két cipő van, ezért két ajándékot kell kapnia. Nem kell feladatot teljesítenem, ugye? – ijedt meg egy fiatal lány. Egy fiatalasszony szegedi papucsban jött. Két évvel ezelőtti lakodalmára, az újasszonyruhához vásárolta, és sosem gondolta, hogy egyszer újra felveheti. A játék fődíját [namelink name="Bárány István"]né nyerte, ő a Fiat Rupesky Autóháztól egy hétvégére egy Fiatot kap kölcsön. A nyertesnek egyébként volt miből válogatni, van cipője minden színben.

Azoknak a piros topánkás hölgyeknek, akiknek az 54 borítékból már nem jutott, a hoszteszek felírták a nevét és telefonszámát. Ők az augusztus 17-én nyíló Goya-kiállításra kapnak majd belépőt.

H.Zs./G.Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!