Szeged és környéke

2007.07.11. 16:19

Eltűnt Muki édesanyja

Információink szerint nem jelenik meg a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt indított büntetőper mai tárgyalásán és a hétfői ítélethirdetésen a vádlott Kurai András törvényes képviselője, a fiú édesanyja. Joó Attila bíró dönti el, hogy az ismeretségi körében Jucának szólított Kurai Andrásné távollétében elhangozhatnak-e a perbeszédek és hétfőn ítéletet hirdet-e.

Oláh Zoltán

Úgy tudjuk, a Csongrád Megyei Bíróságra az utolsó pillanatban megérkezett az a mobiltelefon-társaságoktól kért tájékoztatás, amelynek hiányában Joó Attila tanácsvezető bíró elhalasztotta volna a mai tárgyalást és a hétfői ítélethirdetést. Információink szerint a dokumentumok a tavaly július 20-án Makótól néhány kilométerre, a királyhegyesi úton felgyújtott és később súlyos sérüléseibe belehalt Pénzes Henriettának és barátjának, S. Norbertnak a mobiltelefonjával kapcsolatos adatokat tartalmazzák.

A mai tárgyaláson elhangzanak a perbeszédek. Az eddigi tárgyalások alapján valószínűsíthető, hogy a vád képviselője, Lőrinczy György, a Csongrád Megyei Főügyészség vezetője valószínűleg hosszú börtönbüntetés kiszabását „kéri" a bíróságtól, ez szakértők szerint akár 12 év is lehet. A főügyész a bűncselekmény különös kegyetlenségén kívül valószínűleg a vádlott (visszavont) beismerő vallomását is kiemeli a perbeszédében, és azokra a szakértői véleményekre fog hivatkozni, amelyek véleménye szerint bizonyítékként alátámasztják, hogy a vádlott, Kurai András egyedül ütötte le, erőszakolta meg, fosztotta ki, öntötte le benzinnel és gyújtotta fel Pénzes Henriettát, aki három héttel később belehalt égési sérüléseibe.

A védelem képviselője, Bene Zoltán szegedi ügyvéd is első helyen a vallomásokat emelheti ki a perbeszédében. A kirendelt védőnek mindenképpen meg kell magyaráznia, hogy a szörnyű bűncselekményekkel vádolt Kurai András két tagadás között miért vállalta magára a szörnyű bűncselekményt, ha egyébként nem ő követte el. A védő valószínűleg hivatkozni fog az ellentmondásos tanúvallomásokra is, illetve olyan körülményeket fog hangsúlyozni, amelyek akár még az utolsó pillanatokban is megkérdőjelezhetik a vád egyes állításait.
Az csak ma derül ki, hogy a perbeszédek nyílt vagy zárt tárgyaláson hangzanak el, nem kizárt, hogy az előzmények miatt Joó Attila ezúttal is zárt tárgyalást rendel el.

Információink szerint elképzelhető, hogy a büntetőper mai tárgyalásán és a hétfői ítélethirdetésen nem lesz ott Kurai András törvényes képviselője, Kurai Andrásné. Az asszony két napja eltűnt, makói házának bejárati ajtaján kedden is és tegnap is lánc és lakat lógott.

Családtagjai és szomszédjai hétfő óta nem látták, fogalmuk sem volt, hogy hol lehet, néhányan úgy tudták, orvoshoz ment. Abban szinte mindenkinek a véleménye megegyezett, hogy Kurainé nem lesz ott a csütörtöki tárgyaláson és a hétfői ítélethirdetésen.

Bene Zoltán, amikor ezzel kapcsolatban megkerestük azt mondta, őt nem értesítette az asszony, hogy távol marad, reméli, ott lesz a tárgyalóteremben.

Információink szerint kizárólag az eljáró bíró kompetenciájába tartozik, hogy a fiatalkorú vádlott törvényes képviselőjének távollétében megtartható-e a tárgyalás, elhangozhatnak-e a perbeszédek, és sor kerül-e az ítélethirdetésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!