Szeged és környéke

2007.07.19. 16:19

Eszenyi ellátogatott Papp Janó babáihoz

A szabadtérin Eszenyi Enikő rendezi a Marica grófnő című operettet. Két próba között nem mulasztotta el megnézni Papp Janóval a jelmeztervező Fekete Házban kiállított jelmezeit.

A szabadtérin Eszenyi Enikő rendezi a Marica grófnő című operettet. Két próba között nem mulasztotta el megnézni Papp Janóval a jelmeztervező Fekete Házban kiállított jelmezeit. Kaszás Attila, [namelink name="Rost Andrea"], Kishonti Ildikó, Gregor Bernadett, Béres Ilona ruhái között sétálva elárulta, 1990-ben szeretett bele egy tévéműsorban Janó babáiba és azok zseniális ruháiba.

Azt mondta, mindenképpen meg akarta ismerni Janót, sőt az első rendezéséhez, a Leonce és Léna című darabhoz fel is akarta kérni. A fiatalember viszont eltűnt, így mással dolgozott. Évekkel később Janó tervezett jelmezt A büntető kéz című darabhoz, de ott Eszenyi Enikő helyett Pap Vera ugrott be – nem jött létre a nagy találkozó. Janó, ahogy fogalmazott, ismét „lecsúszott Encikéről".

A két művész tehát nem dolgozott még együtt, ettől függetlenül figyelik egymás munkáját. Encike őrzi a Janó babáiról készült fotókat, és amikor egy-egy költözéskor a kezébe kerülnek vagy átrendezi a tárgyait, rátelefonál. Kedvencet a most kiállított jelmezei közül sem választott. Utálja a kedvenceket. Saját tegnapi viseletéről pedig elmondta: praktikus. A fehér véd a meleg ellen, és sötétben is jól látja a szabadtéri színpadán mozgó ötszáz ember. Szeret öltözni, de saját ruhakollekcióit maga tervezi. A világosbarna haja a szőke után? Magától értetődően válaszolta: ez az eredeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!