Szeged és környéke

2007.07.23. 16:19

Fogyasztóvédők razziáztak Szegeden és környékén

Szokásos nyári idegenforgalmi razziáját tartotta meg a napokban Szegeden és környékén a fogyasztóvédelmi hatóság. Szinte mind a kétszáz megvizsgált vendéglátóhelyen hiányosságokat tapasztaltak.

Szokásos nyári idegenforgalmi razziáját tartotta meg a napokban Szegeden és környékén a fogyasztóvédelmi hatóság. Szinte mind a kétszáz megvizsgált vendéglátóhelyen hiányosságokat tapasztaltak. Tavaly óta semmit sem változott a helyzet – összegzett érdeklődésünkre Fodor Zoltán, a fogyasztóvédelmi felügyelőség regionális igazgatóságának helyettes vezetője. Neveket nem árult el, de azt közölte, hogy sok üzlet nem írja ki az árait, kategóriáját, nem egyértelműek a mértékegységek.

Számos visszaélést leplezett le a hatóság a konyhákban is. Sok a lejárt szavatosságú nyersanyag: hús, felvágott, tejtermék, fűszer. Gyakran vétenek az étkezdék a tárolás szabályai ellen, például darált húst fagyasztanak le, holott azt tilos. A razzia mérlege: Szegeden és környékén tizenhárommillió forint összegű fogyasztóvédelmi, minőségvédelmi és reklámfelügyeleti bírságot szabtak ki.

A legsúlyosabb büntetésre egy szegedi kínai étkezde számíthat. Több százezer forint bírsággal sújtja a fogyasztóvédelem, mert lejárt szavatosságú fűszert és húsféléket találtak, a hűtőben csomagolás nélkül tárolták a nyers csirkehúst.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!