Szeged és környéke

2007.07.26. 16:19

Földi sugárzásra áll át a szegedi vtv

Várhatóan már a jövő hét elejétől Szeged huszonöt-harminc kilométeres körzetében, így például Mórahalmon, Kisteleken és Sándorfalván is fogható lesz a Városi Televízió Szeged műsora.

Horváth Levente

A száz százalékban önkormányzati tulajdonú Városi Televízió Szeged Kht. néhány napig még kábelen juttatja el műsorait 65-70 ezer szegedi és Szeged környéki háztartásba. A vtv napokon belül földi sugárzásra áll át, miután még február 21-én három évre szóló műsorszolgáltatási szerződést írt alá a médiahatósággal. A nyílt közbeszerzési eljáráson kiválasztott adóberendezés – amit a rókusi Matáv-toronyba telepítettek 152 méter magasba – 11 millió forintba került.

– A próbasugárzás során derül ki, hogy pontosan meddig szórunk majd. Komoly, nagy teljesítményű antennát vásároltunk, így akár Szegedtől harminc kilométerre is fogható lesz az adásunk. A szoba- vagy tetőantennák mellett a Szeged közeli települések kábelszolgáltatóinál is fogni lehet majd a vtv műsorait – tudtuk meg Csala Gabriellától. A Városi Televízió Szeged Kht. ügyvezetőjének számítása szerint százezer háztartásba juthatnak így el. Jövő hét elejétől várják a visszajelzéseket a próbasugárzással kapcsolatban a 62/558-989-es telefonszámon. A vtv az UHF 42-es csatornán található meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!