Szeged és környéke

2007.07.29. 16:19

Huszonnyolc éves adjunktus a szegedi egyetemen

Szeged - A szokásos öt-hat év helyett három és fél év alatt szerezte meg PhD-diplomáját Lukovics Miklós (képünkön) a szegedi egyetemen.

Gonda Zsuzsa

– Szerencse, a gondolkodást serkentő légkör és kitartás – sorolja a „gyors" doktori feltételeit az SZTE-GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési Intézetének 28 éves adjunktusa. Kitartását hosszútávfutó múltjának, az inspiratív légkört az intézetnek köszönheti. A szerencse a jó témavezetőhöz kellett, az övé [namelink name="Lengyel Imre"] professzor volt.

– Tudom, hogy nem úgy nézek ki, mint egy tipikus adjunktus, de a teljesítményemmel igyekszem meggyőzni a kétkedőket. A hallgatóim elfogadnak, korrektnek találnak, és kicsit tartanak is tőlem. Nálunk sok a fiatal oktató, ez a kar egyik erőssége. A vállalkozásfejlesztési szakirány hallgatói és oktatói például közösen rendeznek Mikulás- és farsangi bulit, együtt kirándulnak.

A fiatal doktor amellett, hogy tanít a biopolisz program egészségipari kulcsprojektjének közgazdasági szakértője is. Mégis van, aki csak úgy ismeri: a Bikini baráti kör tagja. A D. [namelink name="Nagy Lajos"] együttese iránti rajongás köti össze a kör tagjait, és a lokális térségek versenyképességének elemzése (ez Miklós doktori értekezésének címe) még nem volt téma közöttük. Az adjunktus életében a gazdaságtudományon, a zenén kívül a sport is fontos, ez szerinte a jó szellemi teljesítményhez elengedhetetlen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!