Szeged és környéke

2007.07.06. 16:19

Ingyenebéd hétszáz szegedi gyereknek

A tavalyihoz hasonlóan a kormány egész nyárra ingyenes étkeztetést fizet a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekeknek. 8,2 millió forintból hétszáz szegedi gyerek kaphat harminc napon át meleg ebédet.

A tavalyihoz hasonlóan a kormány egész nyárra ingyenes étkeztetést fizet a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyerekeknek. 8,2 millió forintból hétszáz szegedi gyerek kaphat harminc napon át meleg ebédet. Két turnust szerveznek, az önkormányzat szociális irodája bírálja el a kérelmeket rászorultság alapján. Az első csoportba 58-an járnak most hétfő óta, ők az Űrhajós utcai iskola menzáján esznek. A második csoport július 20-ától három helyen, az Alsóvárosi, az Űrhajós és a dorozsmai Jerney-iskolában étkezik, a jelentkezők szüleivel vagy törvényes képviselőivel a napokban egyeztet az önkormányzat. Változás az elmúlt évekhez képest, hogy a szülő írásbeli hozzájárulásával ételhordóban is kiadják az ételt az iskolai menzákon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!