Szeged és környéke

2007.07.29. 16:19

Kék hullámcsoda Kiskunmajsán

Egyre többen választják a csúszdaparkos fürdőket hétvégi kikapcsolódás helyszínéül. Több szegedi és Csongrád megyei családot találtunk a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőben. Legtöbben egy napra mennek. A harmincöt kilométeres „túra" autóval kicsit több mint fél órát vesz igénybe.

Kancsár Tímea

Szeged, Zsombó, Forráskút, Csólyospálos, Kiskunmajsa – autóval kicsit több mint fél óra alatt tettük meg a harmincöt kilométeres utat. Szombat délután a majsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdőbe menekültünk a meleg elől. Nem kellett hőségriadó ahhoz, hogy a Bács-Kiskun megyei fürdő tele legyen hazai és külföldi, főleg német ajkú vendégekkel. A lubickolni vágyók a hagyományosabb, illetve a 36-38 fokos, magas nátrium hidrogén-karbonát tartalmú gyógymedencékben mártózhatnak.

Ezenkívül abban a homokos partú, 29-30 fokos tóban is úszkálhatnak, amelynek közepén egy jéghegyhez hasonlító, vízen ringatózó alkalmatosságra felkapaszkodva bárki kipróbálhatja a falmászás örömét.

A csúszdamedence lépcsői előtt kígyózott a sor: sok vállalkozó szellemű gyermekről és felnőttről tanúskodott. Félelem nélkül siklottak le a kissé meredeknek tűnő piros, narancs, sárga és kék színekkel megkülönböztetett, más-más típusú csúszdán. A hullámmedence hatása pedig a sikítások erején volt mérhető. Az élménymedence sodrófolyosóját és buzgárjait is sokan próbálgatták.

Mennyibe kerül a csúszdás hétvége?

Az ország területén több aqua-, csúszda- és vízi vidámpark is üzemel. Közülük a legnagyobbak közé tartozik a hajdúszoboszlói és a mogyoródi. A Hajdú-Bihar megyében található hajdúszoboszlói aquaparkban 12 méter magas tornyokból indulva kilenc különböző pályából választhatnak az ide látogatók. A csúszdaparkba 2500 forint az extra egész napos belépőjegy ára, amihez felnőtt fürdőbelépőt kell váltunk. Felnőttek esetében összesen 3600 forintot kell fizetni. Ha a mogyoródi aquaparkot választjuk, felnőttként hétvégére és ünnepnapra 5200 forintot kell fizetnünk a csúszdás élményekért. A fürdőkbe délután kedvezményes jegyek válthatók. A kiskunmajsai fürdőbe 1200 a felnőtt-, 1000 a diák-, 800 forint a nyugdíjasjegy. A belépővel szabadon használhatjuk a csúszdákat és az élményfürdőt is. Három óra után kedvezményeket kapunk a belépőjegy árából.

A strandon körülnézve azt tapasztaltuk, sok szegedi, illetve Csongrád megyei család tölti a hét végét Kiskunmajsán.
– Előfordul, hogy hétköznap lemegyünk a sportusziba vagy a Partfürdőre, de ha strandolni vágyunk, és tehetjük, inkább ide jövünk. Jólesik kimozdulni a városból, és ilyenkor meglátogatjuk majsai barátainkat, akik itt dolgoznak a strandon – magyarázta Farkasné Joszt Tünde, aki férjével és két kislányával, az ötéves Hannával és a kilencéves Fannival érkezett a fürdőbe. A 34 éves nő elmesélte, a jövő héten egy egész hétvégére jönnek, a fürdő melletti üdülőfaluban töltik majd az éjszakát. Szerinte nagyon jó, hogy a gyerekeknek is kialakítottak medencéket és csúszdákat.

– A kék hullámcsoda a kedvencem, az igazán gyerekeknek való. Igaz, először féltem és visszafordultam, de már a nagy narancssárgán is lecsúsztam – mesélte Fanni, miközben türelmetlenül készülődött a következő fordulóra.

Olasz Bálint tíz éve járt utoljára a kiskunmajsai strandon. Akkor még nem volt így kiépítve – tudtuk meg. Vágó Ildikóval és az ötéves Barnabással együtt pihen a fák hűsítő árnyékában. A kisfiú már rángatja a felnőttek kezét – mindenáron csúszni akart.

– Sarok, lapocka, has módszer – magyarázta a 33 éves férfi a száguldás trükkjeit. De Ildikó sem volt rest, többször kipróbálta már a magaslati siklás élményét. Mindannyian nagyon szeretnek fürdeni. Augusztusban készülnek a Balatonra és a Velencei-tóhoz.

A 25 hektáros strand területének legnagyobb része zöld gyep, ahol a napozók kedvükre letelepedhetnek. És ha megéhezünk, nem kell messzire menni. Az árak sem borsosabbak, mint a szegedi strandokon. A francia óriáspalacsintától kezdve a csevapig minden megtalálható. Gyros menü sült krumplival, zöldséggel és rizzsel 850 forintért kapható. A strandon klasszikusnak tekinthető étek, a főtt kukorica 170, a gofri pedig 250 forintba kerül. A sajtos-tejfölös lángost 300 forintért vesztegették.
A korai, hétórás zárás meglepett bennünket, maradtunk volna még, jól éreztük magunkat. Bár az, aki újra kifizeti az 1200 forintos egységes belépőt, péntek és szombat esténként nyolc órától éjfélig éjszakai fürdőzésben vehet részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!