Szeged és környéke

2007.07.30. 16:19

Megújulnak a szegedi kollégiumok

Szeged - Megszépülnek nyáron az egyetemi kollégiumok Szegeden. A Móra Ferenc Kollégium 82 millió forintért újul meg.

Folytatódik az immár negyedik éve tartó egyetemi kollégiumfelújítási program Szegeden. Idén a Szegedi Tudományegyetem 100 millió forintot biztosított a diákszállók újjávarázsolására, amelyből a legnagyobb részt a Móra Ferenc Kollégium kapta.

– A hallgatói szállások renoválására fordítható összeg nagyjából megfelel az előző években rendelkezésre álló keretnek – mondta Badó Attila, az egyetem hallgatói és közkapcsolati rektorhelyettese. A diákotthonok saját bevételből, illetve kari forrásból is végeznek felújításokat.

A Móra-kollégium 68 milliós összeget kapott a központi egyetemi keretből, amit önerőből 14 millió forinttal egészített ki. A nyáron zárva tartó diákszálláson ebből négyemeletnyi lakószintet – összesen 120 helyiséget –, valamint további 20 közösségi helyiséget újítanak fel.
A Teleki Blanka Kollégiumban mindössze tisztasági festés volt, mert itt tavaly végeztek jelentős felújítást. Az Apáthy István Kollégiumban megközelítőleg 12 millió forintot költöttek ablakcserére, jelenleg a konyhákat és a társalgót teszik rendbe körülbelül 8,4 millió forintért. A Hermann Ottó Kollégium két épülete is megújul. A Temesvári körúti A épületre mintegy 20 millió forintot költenek: többek között a világítás korszerűsítésére, négy emelet ablakcseréjére, egy új mosókonyha kialakítására és a teljes szellőzőrendszer korszerűsítésére használják fel ezt a pénzt. A Fürj utcai B épület renoválása és környezetének rendbetétele, például a járdák és a parkoló burkolatcseréje is csaknem 5 millió forintot emészt fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!