Szeged és környéke

2007.07.26. 16:19

Nyílt nap a nandafalvi hindu templomban

Balástya - Balástya közelében a nandafalvi hindu templom ma tartja a már hagyományosnak számító nyílt estjét. Az ismeretterjesztő előadások mellett szitármuzsika, tánc és egzotikus ételek várják az érdeklődőket.

Magyar hinduk alapították meg Nandafalvát a hetvenes évek végén Balástya közelében. Az ott élő hívő közösség erre a hétre szervezte meg az 1995 óta hagyományosnak számító nemzetközi táborát, az Európai Vaisnava Mélát. A rendezvény részeként ma nyílt estet tartanak, amelyre bárki ellátogathat. A szervezők így szeretnének hiteles képet nyújtani Indiáról az érdeklődőknek.

Ranjit Rae indiai nagykövet nyitóbeszéde után a német Gaurashakti játszik szitáron, majd Paramadvaiti Szvámí tart előadást az ázsiai ország művészetéről. Később Bittner Mínaksi Dóra dél-indiai klasszikus táncelőadása következik, végül az indiai királyi családban született, ma vándorszerzetesként tanító Szadhu Maharádzs igyekszik megosztani a megjelentekkel az önmegvalósítás tudományát. Ezeken túl a publikumot tanyai hindu templom, épülő jurtaplanetárium, indiai fotókiállítás és India-butik várja, a vállalkozó kedvűek pedig egzotikus finomságokat is megkóstolhatnak.

G. E.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!