Szeged és környéke

2007.07.13. 16:19

Óriásláb a Dóm téren

Érdekes fémszobrokat fedezhetnek fel a sétálgatók, ha a Szegedi Szabadtéri Játékok időtartama alatt ellátogatnak a Dóm térre. A nézőtér mögötti területen különféle stílusokban és kivitelezésben született alkotásokat láthatunk.

Tombácz Róbert

Lépés címmel egy tajvani szobrász például egy fémből készült, hegesztett és forrasztott, üreges belsejű óriási lábfejet állított ki. Egy szerbiai művész, a humort sem nélkülözve, szó szerint fejvesztett menekülés közben ábrázolt fémstruccot, amelynek a Bujkálni tartozás miatt címet adta. Látható még egy acélpántokból összehegesztett fekvő ló, amelynek valójában csak a szerkezeti kontúrjai vannak meg – Lóvátett címmel.

Komolyabb, gondolatébresztő magyar és izlandi szobrokkal is találkozhatunk a büfé melletti részen. Többek közt egy absztrakt Vénusszal, hajlított, fényes acélgerendákból, amelyek íves, fölfelé törekvő, megnyíló formákat alkotnak – emlékeztetve Botticelli kagylóból születő istennőjére.

A tárlat darabjai a szegedi székhelyű KÉSZ Kft. kecskeméti acélszobrászati alkotótáboraiban készültek. A szimpozionokon az építőipari cég teljes szakmai hátteret biztosított a kísérletező kedvű szobrászoknak az alapanyagoktól a megmunkáló eszközökig, gépekig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!