Szeged és környéke

2007.07.22. 16:19

Szombaton meghalt a makói baleset legsúlyosabb sérültje

Szeged - Bár az orvosok mindent megtettek érte, szombaton reggel 8.40-kor meghalt az a huszonöt éves román fiatalember, akit a csütörtök hajnali makói buszbaleset után kómás állapotban szállítottak a szegedi traumatológiai klinikára.

Bár az orvosok mindent megtettek érte, szombaton reggel 8.40-kor meghalt az a huszonöt éves román fiatalember, akit a csütörtök hajnali makói buszbaleset után kómás állapotban szállítottak a szegedi traumatológiai klinikára. A balesetben vele együtt nyolcan vesztették életüket és tizenhatan sérültek meg.

A tömegszerencsétlenség legsúlyosabb sérültjén először idegsebészeti műtétet hajtottak végre nyílt agy- és arckoponya-sérülései miatt, majd szétroncsolódott bal karját amputálták. A férfi – akinek agy- és vérnyomását gyógyszerekkel igyekezetek uralni és mesterséges altatásban tartották – végül súlyos sérüléseibe halt bele.

Mint Ágoston Zsuzsától, az intenzív osztály ügyeletes szakorvosától megtudtuk: a traumatológiai klinikára szállított másik két súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett férfi – egyikük román, a másikuk bolgár – állapota továbbra is stabil, túl vannak az életveszélyen. Tudatuk ugyan tiszta, de továbbra is az intenzív osztályon ápolják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!